Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 25 dk.

1 su bardağı kefir

1 çay bardağı zeytinyağı

3 su bardağı kepekli un ( çavdar, arpa, yulaf karışımı da güzel olur)

2 adet yumurta

1 çay kaşığı karbonat

1 çorba kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı tuz

HARÇ

¼ demet maydanoz

Yarım su bardağı lor

  • Yumurta sarılarından birini ayırın.
  • Kalanını kefir ve yağla çırpın.
  • Kepekli unu azar azar ekleyerek kalan malzemeleri ilave edin.
  • Yapışkan kıvamda bir hamur elde edin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve maydanozlu loru içine paylaştırıp yuvarlayın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında, 20 – 25 dakika kadar pişirin. 
Malzemeler

1 su bardağı kefir

1 çay bardağı zeytinyağı

3 su bardağı kepekli un ( çavdar, arpa, yulaf karışımı da güzel olur)

2 adet yumurta

1 çay kaşığı karbonat

1 çorba kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı tuz

HARÇ

¼ demet maydanoz

Yarım su bardağı lor

Hazırlanışı
  • Yumurta sarılarından birini ayırın.
  • Kalanını kefir ve yağla çırpın.
  • Kepekli unu azar azar ekleyerek kalan malzemeleri ilave edin.
  • Yapışkan kıvamda bir hamur elde edin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve maydanozlu loru içine paylaştırıp yuvarlayın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında, 20 – 25 dakika kadar pişirin.