Servis: 6 kişi
Hazırlama: 35 dk.
Pişirme: 55 dk.
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 6 adet yumurta
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- Yarım su bardağı rendelenmiş peynir
- Tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- Geniş bir tavada, küp doğranmış soğanları zeytinyağında, şeffaflaşana kadar kavurun.
- Üzerine doğranmış patatesleri koyarak soteleyin.
- Ayrı bir kasede, yumurtaları baharat, kabartma tozu, galeta unu, kıyılmış maydanoz, süt ve peynirle beraber iyice çırpın.
- Sebzeleri düzgün bir şekilde tavaya yayın.
- Yumurtalı karışımı sebzelerin üzerine dökün.
- Bir süre sonra diğer tarafını çevirerek iki yüzünü de eşit şekilde kızartın ve dilimleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 6 adet yumurta
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- Yarım su bardağı rendelenmiş peynir
- Tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- Hazırlanışı
-
- Geniş bir tavada, küp doğranmış soğanları zeytinyağında, şeffaflaşana kadar kavurun.
- Üzerine doğranmış patatesleri koyarak soteleyin.
- Ayrı bir kasede, yumurtaları baharat, kabartma tozu, galeta unu, kıyılmış maydanoz, süt ve peynirle beraber iyice çırpın.
- Sebzeleri düzgün bir şekilde tavaya yayın.
- Yumurtalı karışımı sebzelerin üzerine dökün.
- Bir süre sonra diğer tarafını çevirerek iki yüzünü de eşit şekilde kızartın ve dilimleyerek servis yapın.