Ekmek Hamurlu Zeytinyağlı Pide

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 60 dk.

Pişirme: 30 dk.

  • 2 adet çiğ ekmek hamuru
Zeytinyağlı Pide Harcı
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • Karabiber,
  • Kırmızı biber
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Hamurları oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
  • Hamurdan 6 adet beze hazırlayın.
  • Unlanmış tezgahta uzun olacak şekilde yarım parmak kalınlığında açın. Harcı karıştırın ve pidelerin üzerine paylaştırın.
  • Kenar kısımlarını hafifçe kıvırın ve yumurtayla çırpılmış zeytinyağı sürün.
  • 220 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkınca kenarlarına tereyağı sürün ve sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 2 adet çiğ ekmek hamuru
Zeytinyağlı Pide Harcı
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • Karabiber,
  • Kırmızı biber
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
  • Hamurları oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
  • Hamurdan 6 adet beze hazırlayın.
  • Unlanmış tezgahta uzun olacak şekilde yarım parmak kalınlığında açın. Harcı karıştırın ve pidelerin üzerine paylaştırın.
  • Kenar kısımlarını hafifçe kıvırın ve yumurtayla çırpılmış zeytinyağı sürün.
  • 220 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkınca kenarlarına tereyağı sürün ve sıcak olarak servis yapın.