Servis: 6 kişi
Hazırlama: 60 dk.
Pişirme: 30 dk.
- 2 adet çiğ ekmek hamuru
Zeytinyağlı Pide Harcı
- 1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- Karabiber,
- Kırmızı biber
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Hamurları oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
- Hamurdan 6 adet beze hazırlayın.
- Unlanmış tezgahta uzun olacak şekilde yarım parmak kalınlığında açın. Harcı karıştırın ve pidelerin üzerine paylaştırın.
- Kenar kısımlarını hafifçe kıvırın ve yumurtayla çırpılmış zeytinyağı sürün.
- 220 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca kenarlarına tereyağı sürün ve sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 adet çiğ ekmek hamuru
Zeytinyağlı Pide Harcı
- 1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- Karabiber,
- Kırmızı biber
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Hazırlanışı
-
- Hamurları oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
- Hamurdan 6 adet beze hazırlayın.
- Unlanmış tezgahta uzun olacak şekilde yarım parmak kalınlığında açın. Harcı karıştırın ve pidelerin üzerine paylaştırın.
- Kenar kısımlarını hafifçe kıvırın ve yumurtayla çırpılmış zeytinyağı sürün.
- 220 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca kenarlarına tereyağı sürün ve sıcak olarak servis yapın.