BELYAS, PEREMEC,

Servis: 4-6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 20 dk.

HAMUR

  • 2 çorba kaşığı toz maya
  • 1 + 3/4 su bardağı süt – ılık
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı tereyağı – erimiş
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 4 su bardağı un – kıvama gore dengeleyin
  • 1 tatlı kaşığı tuz

KIYMALI HARÇ

  • 1 adet kuru soğan
  • 400 gr. kıyma
  • Tuz, karabiber

KIZARTMAK İÇİN

  • Sıvı yağ
  • Harcı hazırlamak için; ince kıyılmış soğan, kıyma ve baharatı yoğurun.
  • Ilık sütün içine şeker ve mayayı koyarak karıştırın.
  • Oda sıcaklığında yarım saat mayalandırın.
  • Yumurta, tereyağı, tuz ve azar azar koyarak unu ilave edin.
  • Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
  • Hamuru yağlanmış derin bir kaba koyun ve üzerini streçle kapatın.
  • 1,5 – 2 saat, hacmi iki katına çıkıncaya kadar mayalandırın.
  • Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın.
  • Elinizle poğaça yapar gibi açın ve ortasına harcı koyup kapatın.
  • Hamurları un serpilmiş tezgahta yarım saat daha dinlendirin.
  • Kızgın sıvı yağda altın rengini alıncaya kadar kızartın.
Malzemeler

HAMUR

  • 2 çorba kaşığı toz maya
  • 1 + 3/4 su bardağı süt – ılık
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı tereyağı – erimiş
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 4 su bardağı un – kıvama gore dengeleyin
  • 1 tatlı kaşığı tuz

KIYMALI HARÇ

  • 1 adet kuru soğan
  • 400 gr. kıyma
  • Tuz, karabiber

KIZARTMAK İÇİN

  • Sıvı yağ
Hazırlanışı
  • Harcı hazırlamak için; ince kıyılmış soğan, kıyma ve baharatı yoğurun.
  • Ilık sütün içine şeker ve mayayı koyarak karıştırın.
  • Oda sıcaklığında yarım saat mayalandırın.
  • Yumurta, tereyağı, tuz ve azar azar koyarak unu ilave edin.
  • Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
  • Hamuru yağlanmış derin bir kaba koyun ve üzerini streçle kapatın.
  • 1,5 – 2 saat, hacmi iki katına çıkıncaya kadar mayalandırın.
  • Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın.
  • Elinizle poğaça yapar gibi açın ve ortasına harcı koyup kapatın.
  • Hamurları un serpilmiş tezgahta yarım saat daha dinlendirin.
  • Kızgın sıvı yağda altın rengini alıncaya kadar kızartın.