Baklava Yufkali Pırasalı Börek

Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 40 dk.

Baklava Yufkalı Pırasalı & Peynirli Börek 

  • 1 paket baklava yufkası
  • 3 adet pırasa
  • 200 gr peynir veya lor
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber

Sos

  • 2 yumurta 
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Pırasaları ince ince doğrayın.
  • Peynir ve baharatları ekleyerek karıştırın.
  • Sos malzemelerini bir kasede çırpın.
  • Fırın tepsisini yağladıktan sonra baklava yufkalarını ikişerli gruplar halinde tepsiyi kaplayacak şekilde yayın.
  • Aralarına sos sürün ve tam orta kısmına pırasalı harcı koyup yufkaları üstüste dizin.
  • En üste kalan sosu döküp böreği dilimleyin.
  • 180°’de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Malzemeler

Baklava Yufkalı Pırasalı & Peynirli Börek 

  • 1 paket baklava yufkası
  • 3 adet pırasa
  • 200 gr peynir veya lor
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber

Sos

  • 2 yumurta 
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
Hazırlanışı
  • Pırasaları ince ince doğrayın.
  • Peynir ve baharatları ekleyerek karıştırın.
  • Sos malzemelerini bir kasede çırpın.
  • Fırın tepsisini yağladıktan sonra baklava yufkalarını ikişerli gruplar halinde tepsiyi kaplayacak şekilde yayın.
  • Aralarına sos sürün ve tam orta kısmına pırasalı harcı koyup yufkaları üstüste dizin.
  • En üste kalan sosu döküp böreği dilimleyin.
  • 180°’de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.