Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 5 adet yufka

Sos

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 adet yumurta

Peynirli Harc

  • Yarım kg. peynir
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet patates – haslanmis
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz, karabiber
  • Sos malzemelerini bir kapta çırpın.
  • Doğranmış soğani çok az zeytinyağında soteleyin.
  • Sote soğan, rendelenmiş patatesle birlikte peyniri ve tüm harç malzemelerini karistirin.
  • Yağlanmış tepsiye aralarına sos sürerek yufkaları yerleştirin.
  • Ortaya gelen kısma peynirli harcı yayın.
  • En üste kalan sosu gezdirin ve böreği dilimleyin.
  • 2 saat böreği dinlendirin.
  • 190 derecede ısıtılmış fırının alta yakın bölmesinde üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Malzemeler
  • 5 adet yufka

Sos

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 adet yumurta

Peynirli Harc

  • Yarım kg. peynir
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet patates – haslanmis
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Sos malzemelerini bir kapta çırpın.
  • Doğranmış soğani çok az zeytinyağında soteleyin.
  • Sote soğan, rendelenmiş patatesle birlikte peyniri ve tüm harç malzemelerini karistirin.
  • Yağlanmış tepsiye aralarına sos sürerek yufkaları yerleştirin.
  • Ortaya gelen kısma peynirli harcı yayın.
  • En üste kalan sosu gezdirin ve böreği dilimleyin.
  • 2 saat böreği dinlendirin.
  • 190 derecede ısıtılmış fırının alta yakın bölmesinde üzeri kızarıncaya kadar pişirin.