Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 5 adet yufka
Sos
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 adet yumurta
Peynirli Harc
- Yarım kg. peynir
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet patates – haslanmis
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz, karabiber
- Sos malzemelerini bir kapta çırpın.
- Doğranmış soğani çok az zeytinyağında soteleyin.
- Sote soğan, rendelenmiş patatesle birlikte peyniri ve tüm harç malzemelerini karistirin.
- Yağlanmış tepsiye aralarına sos sürerek yufkaları yerleştirin.
- Ortaya gelen kısma peynirli harcı yayın.
- En üste kalan sosu gezdirin ve böreği dilimleyin.
- 2 saat böreği dinlendirin.
- 190 derecede ısıtılmış fırının alta yakın bölmesinde üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Malzemeler
-
- 5 adet yufka
Sos
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 adet yumurta
Peynirli Harc
- Yarım kg. peynir
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet patates – haslanmis
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz, karabiber
- Hazırlanışı
-
- Sos malzemelerini bir kapta çırpın.
- Doğranmış soğani çok az zeytinyağında soteleyin.
- Sote soğan, rendelenmiş patatesle birlikte peyniri ve tüm harç malzemelerini karistirin.
- Yağlanmış tepsiye aralarına sos sürerek yufkaları yerleştirin.
- Ortaya gelen kısma peynirli harcı yayın.
- En üste kalan sosu gezdirin ve böreği dilimleyin.
- 2 saat böreği dinlendirin.
- 190 derecede ısıtılmış fırının alta yakın bölmesinde üzeri kızarıncaya kadar pişirin.