Tatlı Kraker

Servis: 6 kişi

Hazırlama: xx dk.

Pişirme: xx dk.

  • 1,5 su bardağı pirinç unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 6 çorba kaşığı tereyağı
  • 5 çorba kaşığı süt
  • 2 çorba kaşığı bal
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • Pirinç unu, nişasta, toz şeker ve kabartma tozunu harmanlayın.
  • Tereyağı, süt, bal ve muskat rendesini ilave ederek yoğurun.
  • Pudra şekeri serpilmiş mutfak tezgahında, hamurunuzu yarım parmak kalınlığında açın.
  • Bıçak yardımıyla hamurunuzu karelere bölün, çatalla üzerine şekiller yaparak yağlanmış fırın tepsinize dizin.
  • 160 derecede ısıtılmış fırında, 12 -15 dakika pişirin.
  • Soğuyunca kapaklı bir cam kavanoza koyarak saklayabilirsiniz.
Malzemeler
  • 1,5 su bardağı pirinç unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 6 çorba kaşığı tereyağı
  • 5 çorba kaşığı süt
  • 2 çorba kaşığı bal
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
Hazırlanışı
  • Pirinç unu, nişasta, toz şeker ve kabartma tozunu harmanlayın.
  • Tereyağı, süt, bal ve muskat rendesini ilave ederek yoğurun.
  • Pudra şekeri serpilmiş mutfak tezgahında, hamurunuzu yarım parmak kalınlığında açın.
  • Bıçak yardımıyla hamurunuzu karelere bölün, çatalla üzerine şekiller yaparak yağlanmış fırın tepsinize dizin.
  • 160 derecede ısıtılmış fırında, 12 -15 dakika pişirin.
  • Soğuyunca kapaklı bir cam kavanoza koyarak saklayabilirsiniz.