Siyez Unlu Ekmek - Siyez Ekmegi

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 10 dk.

Bekletme: 1,5 saat

Pişirme: 50 dk.

  • 500 gr diyez unu
  • 1 tatlı kasigi seker
  • 1 tatlı kasigi tuz
  • 1 paket veya 1 tatlı kasigi toz maya
  • 2 su bardağı ilik su – 200 ml
  • 2 yemek kasigi zeytinyagi
  • Firini 200 C de isitin.
  • Kuru malzemeleri bir kapta karistirin.
  • Uzerine zeytinyagi ve azar azar suyu ekleyin.
  • Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin, hamur hafif elinize yapisacak.
  • Uzerini kapatarak  1,5 saat oda sicakliginda mayalandırın.
  • Hamura pişirme kagidi serilmiş tepside sekil verin.
  • 200 derecede 10 dakika ardindan 180 C de 40 dakika kontrollu olarak pişirin.
Malzemeler
  • 500 gr diyez unu
  • 1 tatlı kasigi seker
  • 1 tatlı kasigi tuz
  • 1 paket veya 1 tatlı kasigi toz maya
  • 2 su bardağı ilik su – 200 ml
  • 2 yemek kasigi zeytinyagi
Hazırlanışı
  • Firini 200 C de isitin.
  • Kuru malzemeleri bir kapta karistirin.
  • Uzerine zeytinyagi ve azar azar suyu ekleyin.
  • Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin, hamur hafif elinize yapisacak.
  • Uzerini kapatarak  1,5 saat oda sicakliginda mayalandırın.
  • Hamura pişirme kagidi serilmiş tepside sekil verin.
  • 200 derecede 10 dakika ardindan 180 C de 40 dakika kontrollu olarak pişirin.