Pazılı Kömbe

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 35 dk.

Hamur
  • 6 su bardağı glutensiz un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı su – azar azar eklenecek
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Pazılı Harç
  • 4 su bardağı doğranmış pazı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet çarliston biber
  • 6 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • Tuz, karabiber
Üzerine Sos
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 6 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Hamur malzemelerini geniş bir kaba koyun ve yoğurun.
  • Elinize yapışmayan elastik bir hamur hazırlamak için gerekirse azar azar un ya da su ekleyin.
  • Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve yufka kalınlığında açın.
  • Yağlanmış tepsiye aralarına sıvı yağ sürerek iki kat yufkayı yayın.
  • Üzerine harcı boşaltın. Diğer iki yufkayı da yağlayarak harcın üzerine yerleştirin.
  • Sos malzemelerini çırparak üzerine dökün. 160 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Harç Hazırlanışı
  • Küp doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Doğranmış pazı ve diğer malzemeleri ekleyerek birlikte 5 dakika daha soteleyin.
  • Rendelenmiş peyniri ilave edip karıştırın.
Malzemeler
Hamur
  • 6 su bardağı glutensiz un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı su – azar azar eklenecek
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Pazılı Harç
  • 4 su bardağı doğranmış pazı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet çarliston biber
  • 6 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • Tuz, karabiber
Üzerine Sos
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 6 çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
  • Hamur malzemelerini geniş bir kaba koyun ve yoğurun.
  • Elinize yapışmayan elastik bir hamur hazırlamak için gerekirse azar azar un ya da su ekleyin.
  • Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve yufka kalınlığında açın.
  • Yağlanmış tepsiye aralarına sıvı yağ sürerek iki kat yufkayı yayın.
  • Üzerine harcı boşaltın. Diğer iki yufkayı da yağlayarak harcın üzerine yerleştirin.
  • Sos malzemelerini çırparak üzerine dökün. 160 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Harç Hazırlanışı
  • Küp doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Doğranmış pazı ve diğer malzemeleri ekleyerek birlikte 5 dakika daha soteleyin.
  • Rendelenmiş peyniri ilave edip karıştırın.