Servis: 6 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 45 dk.

Hamur
  • 2 su bardağı glutensiz un
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı xhantan gum
  • Yarım su bardağı soğuk su – azar azar eklenecek
Hamur İçin
  • İlave tereyağı – 225 gr.
Kıymalı Harç
  • 300 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı ezilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Hamur malzemelerini geniş bir kaseye koyarak yoğurun.
  • Soğuk suyu azar azar ekleyerek elinize yapışmayan elastik bir hamur hazırlayın.
  • Unlanmış tezgahta hamurunuzu parmak kalınlığında açarak, ortasına ilave tereyağınızı koyun.
  • Hamuru bohça şeklinde sarın ve streç filme sararak buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamuru buzdolabından çıkarın ve tekrar açın ve yine bohça şeklinde sararak dinlendirin.
  • Bu işlemi 4 kez tekrarladıktan sonra, en son tekrarda, hamurunuzu yarım parmak kalınlığında açın.
  • Hazırladığınız kıymalı harcı uzunlamasına hamurunuzun içine yerleştirin ve ekmek somunu şeklinde sarın.
  • Üzerine tereyağı sürerek 170 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler
Hamur
  • 2 su bardağı glutensiz un
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı xhantan gum
  • Yarım su bardağı soğuk su – azar azar eklenecek
Hamur İçin
  • İlave tereyağı – 225 gr.
Kıymalı Harç
  • 300 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı ezilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
  • Hamur malzemelerini geniş bir kaseye koyarak yoğurun.
  • Soğuk suyu azar azar ekleyerek elinize yapışmayan elastik bir hamur hazırlayın.
  • Unlanmış tezgahta hamurunuzu parmak kalınlığında açarak, ortasına ilave tereyağınızı koyun.
  • Hamuru bohça şeklinde sarın ve streç filme sararak buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamuru buzdolabından çıkarın ve tekrar açın ve yine bohça şeklinde sararak dinlendirin.
  • Bu işlemi 4 kez tekrarladıktan sonra, en son tekrarda, hamurunuzu yarım parmak kalınlığında açın.
  • Hazırladığınız kıymalı harcı uzunlamasına hamurunuzun içine yerleştirin ve ekmek somunu şeklinde sarın.
  • Üzerine tereyağı sürerek 170 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.