Kirazlı Kek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 2 su bardağı glutensiz un
  • 3 adet yumurta
  • 2,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı erimiş tereyağı
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – glutensiz
  • 1 çay kaşığı xhantan gum
  • 1,5 su bardağı çekirdeksiz taze kiraz
  • Yumurta ve toz şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Tereyağını ekleyerek karıştırın.
  • Diğer hamur malzemelerini ekleyerek kek hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.
  • Yağlanmış kek kalıbınıza hamurunuzu boşaltın.
  • Kirazlarınızı hamurun üzerine koyun.
  • 160 derecede ısıtılmış fırında, kabarıp içi pişene kadar fırınlayın.
Malzemeler
  • 2 su bardağı glutensiz un
  • 3 adet yumurta
  • 2,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı erimiş tereyağı
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – glutensiz
  • 1 çay kaşığı xhantan gum
  • 1,5 su bardağı çekirdeksiz taze kiraz
Hazırlanışı
  • Yumurta ve toz şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Tereyağını ekleyerek karıştırın.
  • Diğer hamur malzemelerini ekleyerek kek hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.
  • Yağlanmış kek kalıbınıza hamurunuzu boşaltın.
  • Kirazlarınızı hamurun üzerine koyun.
  • 160 derecede ısıtılmış fırında, kabarıp içi pişene kadar fırınlayın.