Servis: 6 kişi

Hazırlama: 120 dk.

Pişirme: 45 dk.

Karabugday Ekmegi Yemelisin

2 su bardağı karabuğday

Su

1 tatli kasigi tuz

1 tatli kasigi seker

1 tatli kasigi kabartma tozu

Ilave; 1 – veya 1,5 su bardağı su

Uzerine

Pul biber, biberiye, kekik, susam

Sızma zeytinyağı

Hazirlanisi

  • Karabugdaylarin uzerini gecinceye kadar su koyup, oda sicakliginda 2 gün bekletin.
  • Suyunu suzun ve robota koyun.
  • Azar azar su ilave ederek koyu bulamaç kıvamında bir harf elde edin.
  • Harca seker koyup bir gün daha oda sicakliginda bekletin.
  • Ardından tuz ve kabartma tozu koyup bir gece daha dinlendirin.
  • Yaglanmis tepsiye boşaltın, uzerine sevdiğin baharatlar ve sızma zenyinyagi koyun.
  • Ertesi gün 160 derecede isitilmisi fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
Malzemeler

Karabugday Ekmegi Yemelisin

2 su bardağı karabuğday

Su

1 tatli kasigi tuz

1 tatli kasigi seker

1 tatli kasigi kabartma tozu

Ilave; 1 – veya 1,5 su bardağı su

Uzerine

Pul biber, biberiye, kekik, susam

Sızma zeytinyağı

Hazırlanışı

Hazirlanisi

  • Karabugdaylarin uzerini gecinceye kadar su koyup, oda sicakliginda 2 gün bekletin.
  • Suyunu suzun ve robota koyun.
  • Azar azar su ilave ederek koyu bulamaç kıvamında bir harf elde edin.
  • Harca seker koyup bir gün daha oda sicakliginda bekletin.
  • Ardından tuz ve kabartma tozu koyup bir gece daha dinlendirin.
  • Yaglanmis tepsiye boşaltın, uzerine sevdiğin baharatlar ve sızma zenyinyagi koyun.
  • Ertesi gün 160 derecede isitilmisi fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.