Servis: 6 kişi
Hazırlama: 120 dk.
Pişirme: 45 dk.
Karabugday Ekmegi Yemelisin
2 su bardağı karabuğday
Su
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi kabartma tozu
Ilave; 1 – veya 1,5 su bardağı su
Uzerine
Pul biber, biberiye, kekik, susam
Sızma zeytinyağı
Hazirlanisi
- Karabugdaylarin uzerini gecinceye kadar su koyup, oda sicakliginda 2 gün bekletin.
- Suyunu suzun ve robota koyun.
- Azar azar su ilave ederek koyu bulamaç kıvamında bir harf elde edin.
- Harca seker koyup bir gün daha oda sicakliginda bekletin.
- Ardından tuz ve kabartma tozu koyup bir gece daha dinlendirin.
- Yaglanmis tepsiye boşaltın, uzerine sevdiğin baharatlar ve sızma zenyinyagi koyun.
- Ertesi gün 160 derecede isitilmisi fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
- Malzemeler
-
Karabugday Ekmegi Yemelisin
2 su bardağı karabuğday
Su
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi kabartma tozu
Ilave; 1 – veya 1,5 su bardağı su
Uzerine
Pul biber, biberiye, kekik, susam
Sızma zeytinyağı
- Hazırlanışı
-
Hazirlanisi
- Karabugdaylarin uzerini gecinceye kadar su koyup, oda sicakliginda 2 gün bekletin.
- Suyunu suzun ve robota koyun.
- Azar azar su ilave ederek koyu bulamaç kıvamında bir harf elde edin.
- Harca seker koyup bir gün daha oda sicakliginda bekletin.
- Ardından tuz ve kabartma tozu koyup bir gece daha dinlendirin.
- Yaglanmis tepsiye boşaltın, uzerine sevdiğin baharatlar ve sızma zenyinyagi koyun.
- Ertesi gün 160 derecede isitilmisi fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.