Servis: 8 – 10 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 45-50 dk.

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı portakal suyu ve kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • Bir fiske tuz
  • Yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Sıvıyağ ve portakal suyunu ekleyerek karıştırın.
  • Kalan malzemeleri ilave edin ve nazikçe birbirine yedirin.
  • Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
  • 175 derecede ısıtılmış fırında 45 – 50 dakika pişirin.
  • Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı portakal suyu ve kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • Bir fiske tuz
Hazırlanışı
  • Yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Sıvıyağ ve portakal suyunu ekleyerek karıştırın.
  • Kalan malzemeleri ilave edin ve nazikçe birbirine yedirin.
  • Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
  • 175 derecede ısıtılmış fırında 45 – 50 dakika pişirin.
  • Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.