EKMEK UPMA

Servis: 4 – 6 kişi

Hazırlama: 10 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • 6-8 dilim bayat ekmek
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  • 1 büyük soğan (ince doğranmış)
  • 1-2 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 1 büyük domates (doğranmış)
  • 1/2 çay kaşığı hardal tohumu
  • 1/2 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 1/4 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • 8-10 adet köri yaprağı (isteğe bağlı)
  • Tuz (damak tadına göre)
  • 2 yemek kaşığı doğranmış taze kişniş veya maydanoz
  • 1/2 limonun suyu
  • Ekmek dilimlerini küçük küpler halinde kesin ve bir kenara koyun, 
  • Geniş bir tavada sıvı yağı veya tereyağını ısıtın.
  • Hardal tohumlarını ekleyin ve tohumlar patlamaya başlayana kadar bekleyin. Ardından kimyon tohumlarını ve köri yapraklarını (kullanıyorsanız) ekleyin.
  • İnce doğranmış soğanları tavaya ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Doğranmış yeşil biberleri de ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  • Baharatları ekleyin ve atesi doğranmış domatesleri ilave edip yumusayinceya kader pişirin.
  • Ekmekleri ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırarak ekmeklerin baharatlı karışıma bulanmasını sağlayın.
  • Limon suyunu da ekleyerek karıştırın. Bu, yemeğe tazelik ve hafif bir asidik tat katacaktır.
  • Yanında yoğurt veya chutney ile birlikte sunabilirsiniz.
Malzemeler
  • 6-8 dilim bayat ekmek
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  • 1 büyük soğan (ince doğranmış)
  • 1-2 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 1 büyük domates (doğranmış)
  • 1/2 çay kaşığı hardal tohumu
  • 1/2 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 1/4 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • 8-10 adet köri yaprağı (isteğe bağlı)
  • Tuz (damak tadına göre)
  • 2 yemek kaşığı doğranmış taze kişniş veya maydanoz
  • 1/2 limonun suyu
Hazırlanışı
  • Ekmek dilimlerini küçük küpler halinde kesin ve bir kenara koyun, 
  • Geniş bir tavada sıvı yağı veya tereyağını ısıtın.
  • Hardal tohumlarını ekleyin ve tohumlar patlamaya başlayana kadar bekleyin. Ardından kimyon tohumlarını ve köri yapraklarını (kullanıyorsanız) ekleyin.
  • İnce doğranmış soğanları tavaya ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Doğranmış yeşil biberleri de ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  • Baharatları ekleyin ve atesi doğranmış domatesleri ilave edip yumusayinceya kader pişirin.
  • Ekmekleri ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırarak ekmeklerin baharatlı karışıma bulanmasını sağlayın.
  • Limon suyunu da ekleyerek karıştırın. Bu, yemeğe tazelik ve hafif bir asidik tat katacaktır.
  • Yanında yoğurt veya chutney ile birlikte sunabilirsiniz.