Servis: 4 – 6 kişi
Hazırlama: 10 dk.
Pişirme: 15 dk.
- 6-8 dilim bayat ekmek
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- 1 büyük soğan (ince doğranmış)
- 1-2 adet yeşil biber (doğranmış)
- 1 büyük domates (doğranmış)
- 1/2 çay kaşığı hardal tohumu
- 1/2 çay kaşığı kimyon tohumu
- 1/4 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı)
- 8-10 adet köri yaprağı (isteğe bağlı)
- Tuz (damak tadına göre)
- 2 yemek kaşığı doğranmış taze kişniş veya maydanoz
- 1/2 limonun suyu
- Ekmek dilimlerini küçük küpler halinde kesin ve bir kenara koyun,
- Geniş bir tavada sıvı yağı veya tereyağını ısıtın.
- Hardal tohumlarını ekleyin ve tohumlar patlamaya başlayana kadar bekleyin. Ardından kimyon tohumlarını ve köri yapraklarını (kullanıyorsanız) ekleyin.
- İnce doğranmış soğanları tavaya ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Doğranmış yeşil biberleri de ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
- Baharatları ekleyin ve atesi doğranmış domatesleri ilave edip yumusayinceya kader pişirin.
- Ekmekleri ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırarak ekmeklerin baharatlı karışıma bulanmasını sağlayın.
- Limon suyunu da ekleyerek karıştırın. Bu, yemeğe tazelik ve hafif bir asidik tat katacaktır.
- Yanında yoğurt veya chutney ile birlikte sunabilirsiniz.
- Malzemeler
-
- 6-8 dilim bayat ekmek
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- 1 büyük soğan (ince doğranmış)
- 1-2 adet yeşil biber (doğranmış)
- 1 büyük domates (doğranmış)
- 1/2 çay kaşığı hardal tohumu
- 1/2 çay kaşığı kimyon tohumu
- 1/4 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı)
- 8-10 adet köri yaprağı (isteğe bağlı)
- Tuz (damak tadına göre)
- 2 yemek kaşığı doğranmış taze kişniş veya maydanoz
- 1/2 limonun suyu
- Hazırlanışı
-
- Ekmek dilimlerini küçük küpler halinde kesin ve bir kenara koyun,
- Geniş bir tavada sıvı yağı veya tereyağını ısıtın.
- Hardal tohumlarını ekleyin ve tohumlar patlamaya başlayana kadar bekleyin. Ardından kimyon tohumlarını ve köri yapraklarını (kullanıyorsanız) ekleyin.
- İnce doğranmış soğanları tavaya ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Doğranmış yeşil biberleri de ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
- Baharatları ekleyin ve atesi doğranmış domatesleri ilave edip yumusayinceya kader pişirin.
- Ekmekleri ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırarak ekmeklerin baharatlı karışıma bulanmasını sağlayın.
- Limon suyunu da ekleyerek karıştırın. Bu, yemeğe tazelik ve hafif bir asidik tat katacaktır.
- Yanında yoğurt veya chutney ile birlikte sunabilirsiniz.