Servis: 4 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 25 dk.
- 1,5 su bardağı + 2 çorba kaşığı glutensiz un
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1,5 çay kaşığı xanthan gum
- 1,5 çay kaşığı maya
- 2 çay bardağı su – azar azar eklenecek
Domatesli Harç
- 2 adet domates
- 10 adet kiraz domates
- 1 çay kaşığı ezilmiş sarımsak
- 1 adet biber
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- Tuz, karabiber
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı beyaz peynir
Harç Hazırlanışı
- Zeytinyağında rendelenmiş domatesi, sarımsak ve biberlerle beraber kavurun, baharatları ekleyerek karıştırın.
Domatesli & Beyaz Peynirli Pizza Hazırlanışı
- Hamur malzemelerini geniş bir kasede karıştırarak yoğurun.
- Elinize yapışmayan elastik bir hamur elde etmek için gerekirse, azar azar un ya da su ekleyin.
- Hamuru oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
- Unlanmış tezgahta hamurunuzu yarım parmak kalınlığında açın.
- Yağlanmış tepsiye hamuru yayın ve üzerine domates sosunu sürün.
- Kiraz domates ve peynirleri yerleştirin.
- 1750 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Malzemeler
-
- 1,5 su bardağı + 2 çorba kaşığı glutensiz un
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1,5 çay kaşığı xanthan gum
- 1,5 çay kaşığı maya
- 2 çay bardağı su – azar azar eklenecek
Domatesli Harç
- 2 adet domates
- 10 adet kiraz domates
- 1 çay kaşığı ezilmiş sarımsak
- 1 adet biber
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- Tuz, karabiber
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı beyaz peynir
- Hazırlanışı
-
Harç Hazırlanışı
- Zeytinyağında rendelenmiş domatesi, sarımsak ve biberlerle beraber kavurun, baharatları ekleyerek karıştırın.
Domatesli & Beyaz Peynirli Pizza Hazırlanışı
- Hamur malzemelerini geniş bir kasede karıştırarak yoğurun.
- Elinize yapışmayan elastik bir hamur elde etmek için gerekirse, azar azar un ya da su ekleyin.
- Hamuru oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
- Unlanmış tezgahta hamurunuzu yarım parmak kalınlığında açın.
- Yağlanmış tepsiye hamuru yayın ve üzerine domates sosunu sürün.
- Kiraz domates ve peynirleri yerleştirin.
- 1750 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.