çok tahıllı ekmek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 120 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı çavdar unu
  • Yarım çay bardağı keten tohumu
  • Yarım çay bardağı ayçekirdeği içi
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • 1 çay bardağı kabak çekirdeği
  • 1 çay bardağı yer fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı maya – toz
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su – 200 ml
  • Unları karıştırma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
  • Ortaya ılık su, bal ve mayayı koyarak 20 dakika bekletin.
  • Tuzu ilave edin ve kenarlarından alarak hamuru yoğurun.
  • Tüm malzemeleri ekleyip yoğurmaya 5 dakika devam edin.
  • Yağlanmış kalıba hamuru koyun ve üzerini stresle kapatarak oda sıcaklığında 1,5 saat mayalandırın.
  • Hamuru yağlanmış ekmek kalıbınıza koyun.
  • Tekrar 45 dakika bekletin.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
  • Fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve kızarıncaya kadar pişirin.

NOT: Daha kalın bir diş kabuk isterseniz 240 derecede isitilmis fırında ince 10 dakika ardından 200 derecede altın rengini alıncaya kadar pişirin.

Malzemeler
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı çavdar unu
  • Yarım çay bardağı keten tohumu
  • Yarım çay bardağı ayçekirdeği içi
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • 1 çay bardağı kabak çekirdeği
  • 1 çay bardağı yer fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı maya – toz
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su – 200 ml
Hazırlanışı
  • Unları karıştırma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
  • Ortaya ılık su, bal ve mayayı koyarak 20 dakika bekletin.
  • Tuzu ilave edin ve kenarlarından alarak hamuru yoğurun.
  • Tüm malzemeleri ekleyip yoğurmaya 5 dakika devam edin.
  • Yağlanmış kalıba hamuru koyun ve üzerini stresle kapatarak oda sıcaklığında 1,5 saat mayalandırın.
  • Hamuru yağlanmış ekmek kalıbınıza koyun.
  • Tekrar 45 dakika bekletin.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
  • Fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve kızarıncaya kadar pişirin.

NOT: Daha kalın bir diş kabuk isterseniz 240 derecede isitilmis fırında ince 10 dakika ardından 200 derecede altın rengini alıncaya kadar pişirin.