Servis: 6 kişi
Hazırlama: 120 dk.
Pişirme: 45 dk.
- 2 su bardağı tam buğday unu
- Yarım su bardağı mısır unu
- Yarım su bardağı çavdar unu
- Yarım çay bardağı keten tohumu
- Yarım çay bardağı ayçekirdeği içi
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık
- 1 çay bardağı kabak çekirdeği
- 1 çay bardağı yer fıstığı
- 1 tatlı kaşığı maya – toz
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı ılık su – 200 ml
- Unları karıştırma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
- Ortaya ılık su, bal ve mayayı koyarak 20 dakika bekletin.
- Tuzu ilave edin ve kenarlarından alarak hamuru yoğurun.
- Tüm malzemeleri ekleyip yoğurmaya 5 dakika devam edin.
- Yağlanmış kalıba hamuru koyun ve üzerini stresle kapatarak oda sıcaklığında 1,5 saat mayalandırın.
- Hamuru yağlanmış ekmek kalıbınıza koyun.
- Tekrar 45 dakika bekletin.
- 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
- Fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve kızarıncaya kadar pişirin.
NOT: Daha kalın bir diş kabuk isterseniz 240 derecede isitilmis fırında ince 10 dakika ardından 200 derecede altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Malzemeler
-
- 2 su bardağı tam buğday unu
- Yarım su bardağı mısır unu
- Yarım su bardağı çavdar unu
- Yarım çay bardağı keten tohumu
- Yarım çay bardağı ayçekirdeği içi
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık
- 1 çay bardağı kabak çekirdeği
- 1 çay bardağı yer fıstığı
- 1 tatlı kaşığı maya – toz
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı ılık su – 200 ml
- Hazırlanışı
-
- Unları karıştırma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
- Ortaya ılık su, bal ve mayayı koyarak 20 dakika bekletin.
- Tuzu ilave edin ve kenarlarından alarak hamuru yoğurun.
- Tüm malzemeleri ekleyip yoğurmaya 5 dakika devam edin.
- Yağlanmış kalıba hamuru koyun ve üzerini stresle kapatarak oda sıcaklığında 1,5 saat mayalandırın.
- Hamuru yağlanmış ekmek kalıbınıza koyun.
- Tekrar 45 dakika bekletin.
- 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
- Fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve kızarıncaya kadar pişirin.
NOT: Daha kalın bir diş kabuk isterseniz 240 derecede isitilmis fırında ince 10 dakika ardından 200 derecede altın rengini alıncaya kadar pişirin.