Cevizli Kuru Üzümlü Ekmek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 120 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • 3 su bardağı un – glutensiz
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • Maya, süt, ılık su, tuz, ceviz ve sütü karıştırın, geniş bir kaseye koyun. Karışımın hacmi iki katına ulaşıncaya kadar bekleyin.
  • Karışımı un ve zeytinyağıyla birleştirin, yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru, oda sıcaklığında hacmi iki katına çıkacak kadar bekletin.
  • Mayalanan hamura unlanmış tezgahta arzu ettiğiniz şekli verin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 15 dakika bekleyin.
  • Isıtılmış fırında 180 derecede, altın rengini alana kadar yaklaşık 35 – 40 dakika pişirin.
Malzemeler
  • 3 su bardağı un – glutensiz
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
Hazırlanışı
  • Maya, süt, ılık su, tuz, ceviz ve sütü karıştırın, geniş bir kaseye koyun. Karışımın hacmi iki katına ulaşıncaya kadar bekleyin.
  • Karışımı un ve zeytinyağıyla birleştirin, yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru, oda sıcaklığında hacmi iki katına çıkacak kadar bekletin.
  • Mayalanan hamura unlanmış tezgahta arzu ettiğiniz şekli verin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 15 dakika bekleyin.
  • Isıtılmış fırında 180 derecede, altın rengini alana kadar yaklaşık 35 – 40 dakika pişirin.