Servis: 6 kişi
Hazırlama: 120 dk.
Pişirme: 45 dk.
- 3 su bardağı un – glutensiz
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- Maya, süt, ılık su, tuz, ceviz ve sütü karıştırın, geniş bir kaseye koyun. Karışımın hacmi iki katına ulaşıncaya kadar bekleyin.
- Karışımı un ve zeytinyağıyla birleştirin, yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru, oda sıcaklığında hacmi iki katına çıkacak kadar bekletin.
- Mayalanan hamura unlanmış tezgahta arzu ettiğiniz şekli verin.
- Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 15 dakika bekleyin.
- Isıtılmış fırında 180 derecede, altın rengini alana kadar yaklaşık 35 – 40 dakika pişirin.
- Malzemeler
-
- 3 su bardağı un – glutensiz
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- Hazırlanışı
-
- Maya, süt, ılık su, tuz, ceviz ve sütü karıştırın, geniş bir kaseye koyun. Karışımın hacmi iki katına ulaşıncaya kadar bekleyin.
- Karışımı un ve zeytinyağıyla birleştirin, yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru, oda sıcaklığında hacmi iki katına çıkacak kadar bekletin.
- Mayalanan hamura unlanmış tezgahta arzu ettiğiniz şekli verin.
- Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 15 dakika bekleyin.
- Isıtılmış fırında 180 derecede, altın rengini alana kadar yaklaşık 35 – 40 dakika pişirin.