Biberiyeli Ekmek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 120 dk.

Pişirme: 40 dk.

  • 1.5 çorba kaşığı yaş maya
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 3,5 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı xhantan gum
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı biberiye
  • Mayayı, ılık suda iyice eritin.
  • Oda sıcaklığında, hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
  • Un, xhantan gum, tuz ve zeytinyağını mayayla birleştirerek yoğurun.
  • Kenarlı fırın tepsinizi yağlayarak, hazırladığınız hamuru tepsiye yayın.
  • Üzerine biberiyeyi serperek, parmaklarınızla şekiller verin.
  • Hamuru oda sıcaklığında 2 saat beklettikten sonra 170 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Malzemeler
  • 1.5 çorba kaşığı yaş maya
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 3,5 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı xhantan gum
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı biberiye
Hazırlanışı
  • Mayayı, ılık suda iyice eritin.
  • Oda sıcaklığında, hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
  • Un, xhantan gum, tuz ve zeytinyağını mayayla birleştirerek yoğurun.
  • Kenarlı fırın tepsinizi yağlayarak, hazırladığınız hamuru tepsiye yayın.
  • Üzerine biberiyeyi serperek, parmaklarınızla şekiller verin.
  • Hamuru oda sıcaklığında 2 saat beklettikten sonra 170 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.