Servis: 6 kişi
Hazırlama: 120 dk.
Pişirme: 45 dk.
- 500 gr un
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1+1/3 su bardağı ılık su
- Suyun yarısıyla birlikte maya ve şekeri karıştırın.
- 15 dakika mayanın aktive olması İçin bekleyin.
- Un, tuz, zeytinyağı, mayalı su ve kalan suyu ilave edin.
- Hamuru elinizle veya makinada yoğurun.
- Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve somun şeklini verin.
- Somunları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirip 1,5 saat bekletin.
- Fırını 200 C de ısıtın ve içine bir kase su koyun.
- Ekmekleri fırına koyup altın rengini alıncaya kadar pişirin.
NOT: Daha kalın bir diş kabuk isterseniz 240 derecede isitilmis fırında ince 10 dakika ardından 200 derecede altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Malzemeler
-
- 500 gr un
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1+1/3 su bardağı ılık su
- Hazırlanışı
-
- Suyun yarısıyla birlikte maya ve şekeri karıştırın.
- 15 dakika mayanın aktive olması İçin bekleyin.
- Un, tuz, zeytinyağı, mayalı su ve kalan suyu ilave edin.
- Hamuru elinizle veya makinada yoğurun.
- Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve somun şeklini verin.
- Somunları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirip 1,5 saat bekletin.
- Fırını 200 C de ısıtın ve içine bir kase su koyun.
- Ekmekleri fırına koyup altın rengini alıncaya kadar pişirin.
NOT: Daha kalın bir diş kabuk isterseniz 240 derecede isitilmis fırında ince 10 dakika ardından 200 derecede altın rengini alıncaya kadar pişirin.