Babamin Pratik Kahvaltı Ekmegi

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 120 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • 500 gr un
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1+1/3 su bardağı ılık su
  • Suyun yarısıyla birlikte maya ve şekeri karıştırın.
  • 15 dakika mayanın aktive olması İçin bekleyin.
  • Un, tuz, zeytinyağı, mayalı su ve kalan suyu ilave edin.
  • Hamuru elinizle veya makinada yoğurun.
  • Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve somun şeklini verin.
  • Somunları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirip 1,5 saat bekletin.
  • Fırını 200 C de ısıtın ve içine bir kase su koyun.
  • Ekmekleri fırına koyup altın rengini alıncaya kadar pişirin.

NOT: Daha kalın bir diş kabuk isterseniz 240 derecede isitilmis fırında ince 10 dakika ardından 200 derecede altın rengini alıncaya kadar pişirin.

Malzemeler
  • 500 gr un
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1+1/3 su bardağı ılık su
Hazırlanışı
  • Suyun yarısıyla birlikte maya ve şekeri karıştırın.
  • 15 dakika mayanın aktive olması İçin bekleyin.
  • Un, tuz, zeytinyağı, mayalı su ve kalan suyu ilave edin.
  • Hamuru elinizle veya makinada yoğurun.
  • Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve somun şeklini verin.
  • Somunları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirip 1,5 saat bekletin.
  • Fırını 200 C de ısıtın ve içine bir kase su koyun.
  • Ekmekleri fırına koyup altın rengini alıncaya kadar pişirin.

NOT: Daha kalın bir diş kabuk isterseniz 240 derecede isitilmis fırında ince 10 dakika ardından 200 derecede altın rengini alıncaya kadar pişirin.