Zeytinli Fırın Tavuk

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 60 dk.

  • 1 adet tavuk – parçalara bölünmüş
  • 1 çay bardağı un
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet çarliston biber
  • 6 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik, fesleğen
Üzerine
  • Taze kişniş veya maydanoz
  • 1 adet limon – dilimlenmiş
  • 1 su bardağı zeytin
  • Un ve baharatı karıştırın.
  • Tavuk parçalarını una bulayın ve zeytinyağında çevirerek kızartın.
  • Tavukları kenara alın. Aynı yağa doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri koyarak soteleyin.
  • Baharat ve tavukları ekleyerek tüm malzemeyi harmanlayın.
  • Fırın kabına harcı boşaltın. Üzerine zeytin ve limon dilimleri koyun.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
  • Kişniş ya da maydanoz serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 1 adet tavuk – parçalara bölünmüş
  • 1 çay bardağı un
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet çarliston biber
  • 6 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik, fesleğen
Üzerine
  • Taze kişniş veya maydanoz
  • 1 adet limon – dilimlenmiş
  • 1 su bardağı zeytin
Hazırlanışı
  • Un ve baharatı karıştırın.
  • Tavuk parçalarını una bulayın ve zeytinyağında çevirerek kızartın.
  • Tavukları kenara alın. Aynı yağa doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri koyarak soteleyin.
  • Baharat ve tavukları ekleyerek tüm malzemeyi harmanlayın.
  • Fırın kabına harcı boşaltın. Üzerine zeytin ve limon dilimleri koyun.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
  • Kişniş ya da maydanoz serperek servis yapın.