Servis: 6 kişi
Hazırlama: 35 dk.
Pişirme: 20 dk.
- 750 gr. köftelik kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 dilim ekmek içi
- 4 çorba kaşığı su
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz, karabiber
- Ortasına koymak için; siyah ya da yeşil çekirdeksiz zeytin
- Ekmek içlerini suyla ıslatın.
- Ezilmiş sarımsak, çok ince kıyılmış soğanla beraber tüm malzemeyi karıştırarak 20 dakika yoğurun.
- Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ortasına zeytinleri koyarak yuvarlayın.
- Köftelerin üzerini kapatarak bir gece buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün fırın ızgarasında ya da mangalda kızartarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 750 gr. köftelik kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 dilim ekmek içi
- 4 çorba kaşığı su
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz, karabiber
- Ortasına koymak için; siyah ya da yeşil çekirdeksiz zeytin
- Hazırlanışı
-
- Ekmek içlerini suyla ıslatın.
- Ezilmiş sarımsak, çok ince kıyılmış soğanla beraber tüm malzemeyi karıştırarak 20 dakika yoğurun.
- Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ortasına zeytinleri koyarak yuvarlayın.
- Köftelerin üzerini kapatarak bir gece buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün fırın ızgarasında ya da mangalda kızartarak servis yapın.