ZENCEFILLI TAVUK

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • Yarım kg tavuk göğsü 
  • 3 yemek kasigi susam yağı

Sos

  • 1 çorba kaşığı taze zencefil 
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım çay bardağı soya sosu
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 6 diş sarımsak – ezilmiş
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tutam taze kişniş
  • Tavugu kup seklinde doğrayın.
  • Sos malzemelerini iyice karistirin.
  • Tavukları tavaya koyun ve susam yağında soteleyin.
  • Pismesine yakin sosu ilave edin ve yapışkan bir zemin oluşunca ocağı kapatın.
  • Taze kişniş yaprakları serperek servis yapin.
Malzemeler
  • Yarım kg tavuk göğsü 
  • 3 yemek kasigi susam yağı

Sos

  • 1 çorba kaşığı taze zencefil 
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım çay bardağı soya sosu
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 6 diş sarımsak – ezilmiş
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tutam taze kişniş
Hazırlanışı
  • Tavugu kup seklinde doğrayın.
  • Sos malzemelerini iyice karistirin.
  • Tavukları tavaya koyun ve susam yağında soteleyin.
  • Pismesine yakin sosu ilave edin ve yapışkan bir zemin oluşunca ocağı kapatın.
  • Taze kişniş yaprakları serperek servis yapin.