Servis: 4 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 15 dk.
- Yarım kg tavuk göğsü
- 3 yemek kasigi susam yağı
Sos
- 1 çorba kaşığı taze zencefil
- 1 adet limon suyu
- Yarım çay bardağı soya sosu
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 6 diş sarımsak – ezilmiş
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tutam taze kişniş
- Tavugu kup seklinde doğrayın.
- Sos malzemelerini iyice karistirin.
- Tavukları tavaya koyun ve susam yağında soteleyin.
- Pismesine yakin sosu ilave edin ve yapışkan bir zemin oluşunca ocağı kapatın.
- Taze kişniş yaprakları serperek servis yapin.
- Malzemeler
-
- Yarım kg tavuk göğsü
- 3 yemek kasigi susam yağı
Sos
- 1 çorba kaşığı taze zencefil
- 1 adet limon suyu
- Yarım çay bardağı soya sosu
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 6 diş sarımsak – ezilmiş
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tutam taze kişniş
- Hazırlanışı
-
- Tavugu kup seklinde doğrayın.
- Sos malzemelerini iyice karistirin.
- Tavukları tavaya koyun ve susam yağında soteleyin.
- Pismesine yakin sosu ilave edin ve yapışkan bir zemin oluşunca ocağı kapatın.
- Taze kişniş yaprakları serperek servis yapin.