Yoğurtlu Etli Pazı Sarma

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 60 dk.

  • 1 kg. pazı
Yoğurtlu Etli Pazı Sarma Harcı
  • 300 gr. kıyma
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • Yarım su bardağı kıyılmış taze nane
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
TERBİYE
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • Pazıların saplarını kesin ve tencerenin dibine döşeyin.
  • Yapraklarını 15 dakika kaynatın ve suyunu süzün.
  • Kıyılmış soğan, yeşillikler, rendelenmiş domates, salça, baharat ve kıymayla beraber tüm harç malzemelerini karıştırarak yoğurun.
  • Yaprakların kenar kısmına harcı paylaştırın ve parmak şeklinde sarın.
  • Sarmaları tencereye dizin.
  • Üzerine porselen tabağı ters çevirerek kapatın.
  • Üzerine çıkacak kadar su koyarak yarım saat pişirin.
  • 1 su bardağı su ile terbiye malzemelerini çırpın.
  • Sarmanın suyundan alarak terbiyeyi ısıtın ve tekrar tencereye boşaltın.
  • Yarım saat daha pişirdikten sonra altını kapatın.
  • Yemeğinizi 20 dakika dinlendirin ve servis yapın.
Malzemeler
  • 1 kg. pazı
Yoğurtlu Etli Pazı Sarma Harcı
  • 300 gr. kıyma
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • Yarım su bardağı kıyılmış taze nane
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
TERBİYE
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
Hazırlanışı
  • Pazıların saplarını kesin ve tencerenin dibine döşeyin.
  • Yapraklarını 15 dakika kaynatın ve suyunu süzün.
  • Kıyılmış soğan, yeşillikler, rendelenmiş domates, salça, baharat ve kıymayla beraber tüm harç malzemelerini karıştırarak yoğurun.
  • Yaprakların kenar kısmına harcı paylaştırın ve parmak şeklinde sarın.
  • Sarmaları tencereye dizin.
  • Üzerine porselen tabağı ters çevirerek kapatın.
  • Üzerine çıkacak kadar su koyarak yarım saat pişirin.
  • 1 su bardağı su ile terbiye malzemelerini çırpın.
  • Sarmanın suyundan alarak terbiyeyi ısıtın ve tekrar tencereye boşaltın.
  • Yarım saat daha pişirdikten sonra altını kapatın.
  • Yemeğinizi 20 dakika dinlendirin ve servis yapın.