Servis: 6 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 60 dk.
- 1 kg. pazı
Yoğurtlu Etli Pazı Sarma Harcı
- 300 gr. kıyma
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
- Yarım su bardağı kıyılmış taze nane
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
TERBİYE
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- Pazıların saplarını kesin ve tencerenin dibine döşeyin.
- Yapraklarını 15 dakika kaynatın ve suyunu süzün.
- Kıyılmış soğan, yeşillikler, rendelenmiş domates, salça, baharat ve kıymayla beraber tüm harç malzemelerini karıştırarak yoğurun.
- Yaprakların kenar kısmına harcı paylaştırın ve parmak şeklinde sarın.
- Sarmaları tencereye dizin.
- Üzerine porselen tabağı ters çevirerek kapatın.
- Üzerine çıkacak kadar su koyarak yarım saat pişirin.
- 1 su bardağı su ile terbiye malzemelerini çırpın.
- Sarmanın suyundan alarak terbiyeyi ısıtın ve tekrar tencereye boşaltın.
- Yarım saat daha pişirdikten sonra altını kapatın.
- Yemeğinizi 20 dakika dinlendirin ve servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 kg. pazı
Yoğurtlu Etli Pazı Sarma Harcı
- 300 gr. kıyma
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
- Yarım su bardağı kıyılmış taze nane
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
TERBİYE
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- Hazırlanışı
-
- Pazıların saplarını kesin ve tencerenin dibine döşeyin.
- Yapraklarını 15 dakika kaynatın ve suyunu süzün.
- Kıyılmış soğan, yeşillikler, rendelenmiş domates, salça, baharat ve kıymayla beraber tüm harç malzemelerini karıştırarak yoğurun.
- Yaprakların kenar kısmına harcı paylaştırın ve parmak şeklinde sarın.
- Sarmaları tencereye dizin.
- Üzerine porselen tabağı ters çevirerek kapatın.
- Üzerine çıkacak kadar su koyarak yarım saat pişirin.
- 1 su bardağı su ile terbiye malzemelerini çırpın.
- Sarmanın suyundan alarak terbiyeyi ısıtın ve tekrar tencereye boşaltın.
- Yarım saat daha pişirdikten sonra altını kapatın.
- Yemeğinizi 20 dakika dinlendirin ve servis yapın.