Taze Baharatlı Fırın Tavuk

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 70 dk.

  • 1 adet bütün tavuk – büyük boy
  • 1 adet limon
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 dal biberiye
Üzerine
  • 1 çay bardağı tereyağı
  • Tuz, karabiber, kimyon, kekik, pul biber
Tavuk Harcı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, nane, kimyon, kırmızı biber, isot, yeni bahar
  • 2 dal taze kekik
  • Üzerine sürmek için tereyağını baharatlarla karıştırın.
  • Tavuğun derisinin altını, içini ve dışını baharatlı tereyağı ile ovun.
  • Limonu ikiye bölün, nane, maydanoz, defne ve biberiye ile beraber tavuğun içine yerleştirin.
  • Harcı hazırlamak için; sebzeleri arzu ettiğiniz şekilde doğrayın.
  • Tereyağı, sıvı yağ ve baharatlarla sebzeleri karıştırın.
  • Fırın tepsinize sebzeli harcı yayın.
  • Üzerine tavuğu yerleştirin ve tepsiyi önce pişirme kağıdı sonra folyo ile kaplatın.
  • Tavuğun olduğu kısmı makasla açın.
  • 160 derecede ısıtılmış fırında tavuk kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 1 adet bütün tavuk – büyük boy
  • 1 adet limon
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 dal biberiye
Üzerine
  • 1 çay bardağı tereyağı
  • Tuz, karabiber, kimyon, kekik, pul biber
Tavuk Harcı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, nane, kimyon, kırmızı biber, isot, yeni bahar
  • 2 dal taze kekik
Hazırlanışı
  • Üzerine sürmek için tereyağını baharatlarla karıştırın.
  • Tavuğun derisinin altını, içini ve dışını baharatlı tereyağı ile ovun.
  • Limonu ikiye bölün, nane, maydanoz, defne ve biberiye ile beraber tavuğun içine yerleştirin.
  • Harcı hazırlamak için; sebzeleri arzu ettiğiniz şekilde doğrayın.
  • Tereyağı, sıvı yağ ve baharatlarla sebzeleri karıştırın.
  • Fırın tepsinize sebzeli harcı yayın.
  • Üzerine tavuğu yerleştirin ve tepsiyi önce pişirme kağıdı sonra folyo ile kaplatın.
  • Tavuğun olduğu kısmı makasla açın.
  • 160 derecede ısıtılmış fırında tavuk kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.