Servis: 4 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 30 dk.

  • 800 gr tavuk
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 adet taze soğan
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • 1 çarliston
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber
    Hamur
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı + 4 çorba kaşığı su
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Tavukları zeytinyağında kızartın.
  • Sebzeleri mutfak robotunda pire haline getirin.
  • Salca ve sebze suresini tavuklara ilave edip çok az su koyun ve kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Hamur malzemelerini tencereye koyun ve karistirarak tencereden ayrılıncaya kadar pişirin.
  • Baharat ve tereyagini koyarak karistirin.
  • Minik bir kabı yağlayın ve un suresini bastırarak kaba koyun.
  • Ters çevirerek servis tabağına alin ve tavukla birlikte servis yapin.
Malzemeler
  • 800 gr tavuk
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 adet taze soğan
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • 1 çarliston
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber
    Hamur
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı + 4 çorba kaşığı su
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
Hazırlanışı
  • Tavukları zeytinyağında kızartın.
  • Sebzeleri mutfak robotunda pire haline getirin.
  • Salca ve sebze suresini tavuklara ilave edip çok az su koyun ve kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Hamur malzemelerini tencereye koyun ve karistirarak tencereden ayrılıncaya kadar pişirin.
  • Baharat ve tereyagini koyarak karistirin.
  • Minik bir kabı yağlayın ve un suresini bastırarak kaba koyun.
  • Ters çevirerek servis tabağına alin ve tavukla birlikte servis yapin.