SARIMSAKLI LEVREK

Servis: 5 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 35 – 40 dk.

  • 5 adet levrek 
  • 1 kg soğan 
  • 1 baş sarımsak 
  • 1 kg patates 
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Tuz, karabiber 
  • 1 adet limon ve suyu
  • Ayiklanmis baligi tuz, karabiber ile her tarafını ovun.
  • Uzerine ve icine zeytinyağı surun.
  • Soğanı ay seklinde doğrayın, sarımsakları ince ince kiyin, patatesleri halka seklinde dilimleyin.
  • Tepsiye sırasıyla soğan, sarimsak, patates ve balıkları kat kat yerleştirin.
  • Uzerine limon dilimleri ve limon suyunu gezdirin.
  • Uzerini pişirme kagidi ve folyo ile kapatın.
  • 180 derecede isitilmis fırında 35 – 40 dakika – kontrollu olarak pişirin.
  • Pismesine yakin folyoyu kaldırın ve uzerinin kizarmasini sağlayın.
  • NOT; Pisme suresi baligin kalinligina bagli olarak değişebilir.
Malzemeler
  • 5 adet levrek 
  • 1 kg soğan 
  • 1 baş sarımsak 
  • 1 kg patates 
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Tuz, karabiber 
  • 1 adet limon ve suyu
Hazırlanışı
  • Ayiklanmis baligi tuz, karabiber ile her tarafını ovun.
  • Uzerine ve icine zeytinyağı surun.
  • Soğanı ay seklinde doğrayın, sarımsakları ince ince kiyin, patatesleri halka seklinde dilimleyin.
  • Tepsiye sırasıyla soğan, sarimsak, patates ve balıkları kat kat yerleştirin.
  • Uzerine limon dilimleri ve limon suyunu gezdirin.
  • Uzerini pişirme kagidi ve folyo ile kapatın.
  • 180 derecede isitilmis fırında 35 – 40 dakika – kontrollu olarak pişirin.
  • Pismesine yakin folyoyu kaldırın ve uzerinin kizarmasini sağlayın.
  • NOT; Pisme suresi baligin kalinligina bagli olarak değişebilir.