Servis: 5 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 35 – 40 dk.
- 5 adet levrek
- 1 kg soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 kg patates
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 1 adet limon ve suyu
- Ayiklanmis baligi tuz, karabiber ile her tarafını ovun.
- Uzerine ve icine zeytinyağı surun.
- Soğanı ay seklinde doğrayın, sarımsakları ince ince kiyin, patatesleri halka seklinde dilimleyin.
- Tepsiye sırasıyla soğan, sarimsak, patates ve balıkları kat kat yerleştirin.
- Uzerine limon dilimleri ve limon suyunu gezdirin.
- Uzerini pişirme kagidi ve folyo ile kapatın.
- 180 derecede isitilmis fırında 35 – 40 dakika – kontrollu olarak pişirin.
- Pismesine yakin folyoyu kaldırın ve uzerinin kizarmasini sağlayın.
- NOT; Pisme suresi baligin kalinligina bagli olarak değişebilir.
- Malzemeler
-
- 5 adet levrek
- 1 kg soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 kg patates
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 1 adet limon ve suyu
- Hazırlanışı
-
- Ayiklanmis baligi tuz, karabiber ile her tarafını ovun.
- Uzerine ve icine zeytinyağı surun.
- Soğanı ay seklinde doğrayın, sarımsakları ince ince kiyin, patatesleri halka seklinde dilimleyin.
- Tepsiye sırasıyla soğan, sarimsak, patates ve balıkları kat kat yerleştirin.
- Uzerine limon dilimleri ve limon suyunu gezdirin.
- Uzerini pişirme kagidi ve folyo ile kapatın.
- 180 derecede isitilmis fırında 35 – 40 dakika – kontrollu olarak pişirin.
- Pismesine yakin folyoyu kaldırın ve uzerinin kizarmasini sağlayın.
- NOT; Pisme suresi baligin kalinligina bagli olarak değişebilir.