Portakallı Fırın Baget

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • 12 adet tavuk baget
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 çorba kaşığı bal
  • 1 adet portakal
  • 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Bagetlere Sürmek İçin
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet portakal suyu
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı – üzerine
  • Portakallı fırın baget hazırlamak için; tavuk bagetleri zeytinyağı, portakal suyu, yoğurt ve baharatla ovun.
  • Soslanmış bagetleri  en az 4 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Zeytinyağında doğranmış soğanınızı soteleyin.
  • Bal, portakal suyu ve portakal kabuğunu soğana ekleyerek ocağı kapatın.
  • Sos ve bagetleri iyice karıştırın. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 12 adet tavuk baget
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 çorba kaşığı bal
  • 1 adet portakal
  • 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Bagetlere Sürmek İçin
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet portakal suyu
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı – üzerine
Hazırlanışı
  • Portakallı fırın baget hazırlamak için; tavuk bagetleri zeytinyağı, portakal suyu, yoğurt ve baharatla ovun.
  • Soslanmış bagetleri  en az 4 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Zeytinyağında doğranmış soğanınızı soteleyin.
  • Bal, portakal suyu ve portakal kabuğunu soğana ekleyerek ocağı kapatın.
  • Sos ve bagetleri iyice karıştırın. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.