Pekmez Soslu Pirzola

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 25 dk.

  • 16 kalem pirzola
  • 2 çorba kaşığı un
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet kiraz domates
  • Biberiye
Pekmez Sos
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı balsamik sirke
  • 4 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber
Üzerine
  • Taze fesleğen
  • Sos malzemelerini mutfak robotunda karıştırın.
  • Pirzolaları una bulayın.
  • Unun fazla olmaması için pirzolaları silkeleyin ve sıvı yağda kızartın.
  • Pirzolaları fırın kabına koyun.
  • Üzerine hazırladığınız sosu dökün.
  • Biberiye ve domatesleri koyun.
  • 190 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
  • Pirzolaları servis tabağına alın.
  • Tepside biriken sostan pirzolaların üzerine gezdirin.
  • Fesleğen serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 16 kalem pirzola
  • 2 çorba kaşığı un
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet kiraz domates
  • Biberiye
Pekmez Sos
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı balsamik sirke
  • 4 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber
Üzerine
  • Taze fesleğen
Hazırlanışı
  • Sos malzemelerini mutfak robotunda karıştırın.
  • Pirzolaları una bulayın.
  • Unun fazla olmaması için pirzolaları silkeleyin ve sıvı yağda kızartın.
  • Pirzolaları fırın kabına koyun.
  • Üzerine hazırladığınız sosu dökün.
  • Biberiye ve domatesleri koyun.
  • 190 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
  • Pirzolaları servis tabağına alın.
  • Tepside biriken sostan pirzolaların üzerine gezdirin.
  • Fesleğen serperek servis yapın.