Patlıcanlı Çanak Dolması

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 6 adet kabak – arzunuza göre Akdeniz kabağı kullanabilirsiniz
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
Patlıcanlı Çanak Dolması Harç
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet patlıcan
  • 1 demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • Yoğurt ve dereotu
  • Patlıcanı ocak, mangal ya da fırında közleyip kabuklarını soyun.
  • Köz patlıcanı çatalla hafifçe ezin.
  • Salçayı tencereye koyun ve 2 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun.
  • Taze soğan ve maydanozu kıyın.
  • Tüm harç malzemelerini köz patlıcanla beraber birleştirin.
  • Kabakların içini oyarak, harçla doldurup tencereye dizin.
  • Üzerine 1 su bardağı su ve kalan yağı gezdirin.
  • Kabaklar yumuşayıncaya kadar yemeğinizi pişirin.
  • Yoğurt ve dereotuyla beraber sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 6 adet kabak – arzunuza göre Akdeniz kabağı kullanabilirsiniz
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
Patlıcanlı Çanak Dolması Harç
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet patlıcan
  • 1 demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • Yoğurt ve dereotu
Hazırlanışı
  • Patlıcanı ocak, mangal ya da fırında közleyip kabuklarını soyun.
  • Köz patlıcanı çatalla hafifçe ezin.
  • Salçayı tencereye koyun ve 2 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun.
  • Taze soğan ve maydanozu kıyın.
  • Tüm harç malzemelerini köz patlıcanla beraber birleştirin.
  • Kabakların içini oyarak, harçla doldurup tencereye dizin.
  • Üzerine 1 su bardağı su ve kalan yağı gezdirin.
  • Kabaklar yumuşayıncaya kadar yemeğinizi pişirin.
  • Yoğurt ve dereotuyla beraber sıcak olarak servis yapın.