Servis: 4 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 40 dk.
- Yarım kg. hindi kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 6 diş sarımsak – ezilmiş
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı bayat ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kişniş
- Yarım çay kaşığı karbonat
Üzerine
- 4 çorba kaşığı parmesan – toz
Üzerine Biber Sos
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 1 baş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı sirke
- Parmesanlı hindi köfte sosu hazırlamak için; fırın tepsinize pişirme kağıdı serin.
- Yıkanmış ve kurulanmış biber ve domatesleri dilimleyerek tepsiye yerleştirin.
- Ayıklanmış sarımsakların yarısını tepsiye koyun.
- Fırın ızgarasında iyice kızarıncaya kadar sebzeleri pişirin.
- Domates ve biberin kabuklarını soyarak mutfak robotuna koyun.
- Kalan sos malzemelerini de robota ilave edin.
- Pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
- Köfteler için; rendelenmiş soğan ve ufalanmış ekmekle beraber tüm köfte malzemelerini yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
- Köfteleri pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
- 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Köfteler sıcakken üzerine sosu ve peyniri koyun. 5 dakika daha fırınladıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
PÜF NOT: Hazırladığınız biber sosunu farklı ızgara çeşitleri için de kullanabilirsiniz.
- Malzemeler
-
- Yarım kg. hindi kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 6 diş sarımsak – ezilmiş
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı bayat ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kişniş
- Yarım çay kaşığı karbonat
Üzerine
- 4 çorba kaşığı parmesan – toz
Üzerine Biber Sos
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 1 baş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı sirke
- Hazırlanışı
-
- Parmesanlı hindi köfte sosu hazırlamak için; fırın tepsinize pişirme kağıdı serin.
- Yıkanmış ve kurulanmış biber ve domatesleri dilimleyerek tepsiye yerleştirin.
- Ayıklanmış sarımsakların yarısını tepsiye koyun.
- Fırın ızgarasında iyice kızarıncaya kadar sebzeleri pişirin.
- Domates ve biberin kabuklarını soyarak mutfak robotuna koyun.
- Kalan sos malzemelerini de robota ilave edin.
- Pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
- Köfteler için; rendelenmiş soğan ve ufalanmış ekmekle beraber tüm köfte malzemelerini yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
- Köfteleri pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
- 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Köfteler sıcakken üzerine sosu ve peyniri koyun. 5 dakika daha fırınladıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
PÜF NOT: Hazırladığınız biber sosunu farklı ızgara çeşitleri için de kullanabilirsiniz.