Mantarlı Marul Sarması

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 2 demet kıvırcık marul
Sarma Harcı
  • 200 gr. mantar
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 adet domates
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı – tencere için
  • 1 adet rendelenmiş domates – tencere için
Üzerine
  • Kıyılmış maydanoz
  • Kıvırcık marul yapraklarını 5 dakika tuzlu ve kaynamış suda bekletin.
  • Ardından buzlu suya koyun.
  • Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleştirin.
  • Dilimlenmiş mantarları koyun ve 10 dakika soteleyin.
  • Küp doğranmış domatesleri ilave edin.
  • Sarımsak ve pirinci koyup tüm malzemeyi birlikte kavurun.
  • 1 su bardağı su koyarak pirincinizi diri kalacak şekilde pişirin.
  • Taze otları ve baharatları pirince ekleyin.
  • Yaprakların ortasına birer çorba kaşığı kadar harç koyun ve bohça şeklinde sarın.
  • Tencerenize 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyun ve rendelenmiş domatesi soteleyin.
  • Hazırladığınız sarmaları sırayla dizin.
  • Üzerine porselen bir tabak kapatın.
  • Limon suyu ve 1 su bardağı kadar su ekleyerek yarım saat pişirin.
  • Kıyılmış maydanoz serperek ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
NOT: Dekoratif bir sunum için servis tabağına koyarken üzerlerine kürdan saplayabilirsiniz.
Malzemeler
  • 2 demet kıvırcık marul
Sarma Harcı
  • 200 gr. mantar
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 adet domates
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı – tencere için
  • 1 adet rendelenmiş domates – tencere için
Üzerine
  • Kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
  • Kıvırcık marul yapraklarını 5 dakika tuzlu ve kaynamış suda bekletin.
  • Ardından buzlu suya koyun.
  • Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleştirin.
  • Dilimlenmiş mantarları koyun ve 10 dakika soteleyin.
  • Küp doğranmış domatesleri ilave edin.
  • Sarımsak ve pirinci koyup tüm malzemeyi birlikte kavurun.
  • 1 su bardağı su koyarak pirincinizi diri kalacak şekilde pişirin.
  • Taze otları ve baharatları pirince ekleyin.
  • Yaprakların ortasına birer çorba kaşığı kadar harç koyun ve bohça şeklinde sarın.
  • Tencerenize 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyun ve rendelenmiş domatesi soteleyin.
  • Hazırladığınız sarmaları sırayla dizin.
  • Üzerine porselen bir tabak kapatın.
  • Limon suyu ve 1 su bardağı kadar su ekleyerek yarım saat pişirin.
  • Kıyılmış maydanoz serperek ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
NOT: Dekoratif bir sunum için servis tabağına koyarken üzerlerine kürdan saplayabilirsiniz.