Servis: 6 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 120 dk.
- 1 kg. iri doğranmış dana kuşbaşı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 4 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet defne yaprağı
- 2 çorba kaşığı tereyağı – etler için
- 2 çorba kaşığı tereyağı – sebzeler için
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- 1 çay bardağı sirke
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- Tuz, karabiber
- Etleri tereyağında suyunu çekene kadar kavurun.
- Sirkeyi ekleyip 3 dakika karıştırın.
- Üzerine 2 su bardağı su ve defne yaprağını koyun.
- Güvecinizin kapağını kapatarak 1 saat pişirin.
- Ayrı bir tencerede doğranmış sebzeleri salçayla beraber tereyağında soteleyin. Üzerine 1 çay bardağı etin suyundan koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tüm malzemeyi güveçte birleştirin.
- 200 derecede ısıtılmış fırın ızgarasında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 kg. iri doğranmış dana kuşbaşı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 4 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet defne yaprağı
- 2 çorba kaşığı tereyağı – etler için
- 2 çorba kaşığı tereyağı – sebzeler için
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- 1 çay bardağı sirke
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- Tuz, karabiber
- Hazırlanışı
-
- Etleri tereyağında suyunu çekene kadar kavurun.
- Sirkeyi ekleyip 3 dakika karıştırın.
- Üzerine 2 su bardağı su ve defne yaprağını koyun.
- Güvecinizin kapağını kapatarak 1 saat pişirin.
- Ayrı bir tencerede doğranmış sebzeleri salçayla beraber tereyağında soteleyin. Üzerine 1 çay bardağı etin suyundan koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tüm malzemeyi güveçte birleştirin.
- 200 derecede ısıtılmış fırın ızgarasında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.