Hindili Yaş Börek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 10 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 4 adet yufka
Hindili Harç
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 300 gr. hindi göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • Yarım su bardağı mısır
  • Tuz, karabiber
Beşamel Sos
  • 1,5 lt. süt
  • 6 çorba kaşığı yulaf – tepeleme
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Hindili Yaş Börek yaparken beşamel sosu hazırlamak için; süt, yulaf ve baharatı tencereye koyun.
  • Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Kaşar rendesini ekleyin ve karıştırın.
  • Harcı hazırlamak için; göğüs etini mutfak robotunda öğüterek kıyma haline getirin.
  • Zeytinyağında doğranmış soğan, kıyma, soğan ve rendelenmiş havucu soteleyin.
  • Mısır ve baharatını ekleyerek harmanlayın.
  • Her katın arasına harç ve beşamel sos sürerek yufkaları kat kat dizin.
  • En üste kalan beşameli dökün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında  kızarıncaya kadar pişirin.
Malzemeler
  • 4 adet yufka
Hindili Harç
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 300 gr. hindi göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • Yarım su bardağı mısır
  • Tuz, karabiber
Beşamel Sos
  • 1,5 lt. süt
  • 6 çorba kaşığı yulaf – tepeleme
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
  • Hindili Yaş Börek yaparken beşamel sosu hazırlamak için; süt, yulaf ve baharatı tencereye koyun.
  • Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Kaşar rendesini ekleyin ve karıştırın.
  • Harcı hazırlamak için; göğüs etini mutfak robotunda öğüterek kıyma haline getirin.
  • Zeytinyağında doğranmış soğan, kıyma, soğan ve rendelenmiş havucu soteleyin.
  • Mısır ve baharatını ekleyerek harmanlayın.
  • Her katın arasına harç ve beşamel sos sürerek yufkaları kat kat dizin.
  • En üste kalan beşameli dökün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında  kızarıncaya kadar pişirin.