Servis: 6 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 120 dk.
- 500 gr. dana kuşbaşı
- 50 gr. kuyruk yağı varsa
- Yoksa 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kereviz sapı
- 2 adet patates
- 1 çorba kaşığı kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 adet defne
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- 1 çay bardağı turşu suyu
Üzerine
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- 1 su bardağı ekşi krema
- Tereyağında, küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
- Etleri ekleyerek, suyunu çekene kadar soteleyin.
- Salça, biber ve doğranmış domatesleri ekleyerek kavurun.
- 1 su bardağı su koyun ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Küp doğranmış patates, baharatlar, kereviz sapını ilave edin ve patates yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Turşu suyunu ekleyerek harmanlayın.
- Servis kaselerine yemeği paylaştırın ve maydanoz serperek servis yapın.
Ekşi krema
- 6 kişilik
- 1 su bardağı krema
- 2 çorba kaşığı kefir – yoğurt da ekleyebilirsiniz
Güveçte Gulaş Hazırlanışı
- Krema ve kefiri karıştırın.
- Kavanoza koyun ve üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında 24 saat bekletin.
- Malzemeler
-
- 500 gr. dana kuşbaşı
- 50 gr. kuyruk yağı varsa
- Yoksa 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kereviz sapı
- 2 adet patates
- 1 çorba kaşığı kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 adet defne
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- 1 çay bardağı turşu suyu
Üzerine
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- 1 su bardağı ekşi krema
- Hazırlanışı
-
- Tereyağında, küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
- Etleri ekleyerek, suyunu çekene kadar soteleyin.
- Salça, biber ve doğranmış domatesleri ekleyerek kavurun.
- 1 su bardağı su koyun ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Küp doğranmış patates, baharatlar, kereviz sapını ilave edin ve patates yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Turşu suyunu ekleyerek harmanlayın.
- Servis kaselerine yemeği paylaştırın ve maydanoz serperek servis yapın.
Ekşi krema
- 6 kişilik
- 1 su bardağı krema
- 2 çorba kaşığı kefir – yoğurt da ekleyebilirsiniz
Güveçte Gulaş Hazırlanışı
- Krema ve kefiri karıştırın.
- Kavanoza koyun ve üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında 24 saat bekletin.