Güveçte Gulaş

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 120 dk.

  • 500 gr. dana kuşbaşı
  • 50 gr. kuyruk yağı varsa
  • Yoksa 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kereviz sapı
  • 2 adet patates
  • 1 çorba kaşığı kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 adet defne
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • 1 çay bardağı turşu suyu
Üzerine
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı ekşi krema
  • Tereyağında, küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Etleri ekleyerek, suyunu çekene kadar soteleyin.
  • Salça, biber ve doğranmış domatesleri ekleyerek kavurun.
  • 1 su bardağı su koyun ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Küp doğranmış patates, baharatlar, kereviz sapını ilave edin ve patates yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Turşu suyunu ekleyerek harmanlayın.
  • Servis kaselerine yemeği paylaştırın ve maydanoz serperek servis yapın.
Ekşi krema
  • 6 kişilik
  • 1 su bardağı krema
  • 2 çorba kaşığı kefir – yoğurt da ekleyebilirsiniz
Güveçte Gulaş Hazırlanışı
  • Krema ve kefiri karıştırın.
  • Kavanoza koyun ve üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında 24 saat bekletin.
Malzemeler
  • 500 gr. dana kuşbaşı
  • 50 gr. kuyruk yağı varsa
  • Yoksa 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kereviz sapı
  • 2 adet patates
  • 1 çorba kaşığı kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 adet defne
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • 1 çay bardağı turşu suyu
Üzerine
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı ekşi krema
Hazırlanışı
  • Tereyağında, küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Etleri ekleyerek, suyunu çekene kadar soteleyin.
  • Salça, biber ve doğranmış domatesleri ekleyerek kavurun.
  • 1 su bardağı su koyun ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Küp doğranmış patates, baharatlar, kereviz sapını ilave edin ve patates yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Turşu suyunu ekleyerek harmanlayın.
  • Servis kaselerine yemeği paylaştırın ve maydanoz serperek servis yapın.
Ekşi krema
  • 6 kişilik
  • 1 su bardağı krema
  • 2 çorba kaşığı kefir – yoğurt da ekleyebilirsiniz
Güveçte Gulaş Hazırlanışı
  • Krema ve kefiri karıştırın.
  • Kavanoza koyun ve üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında 24 saat bekletin.