Fıstıklı Tavuk Dolma

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 70 dk.

  • 1 adet bütün tavuk – büyük boy
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Pilavlı Harç
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 500 gr. Tavuk ciğeri
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay bardağı Antep fıstığı içi
  • 1 adet çubuk tarçın
Garnitür
  • 2 adet ekşi elma
  • 1 çay bardağı maydanoz
  • Mercimeği ayrı bir tencerede haşlayın.
  • Tereyağını elinizle parçalayarak, tavuğun derisinin altına yerleştirin. Tavuğun ciğerlerini küp şeklinde doğrayın.
  • Tereyağı ve zeytinyağı karışımında soğanları kavurun, ciğerleri ekleyin soteleyin.
  • Pirinci ekleyin ve kavurun.
  • Üzerine 2,5 su bardağı su ve baharatlarını koyarak pişirin.
  • Süzülmüş mercimek ve fıstıkla beraber tüm harcı harmanlayın.
  • Tavuğun içine pilavı doldurun ve fırın tepsisine yerleştirin.
  • Etrafına kalan pilavı yayın ve dilimlenmiş elmaları dizin.
  • Tavuk dışarıda kalacak şekilde folyo ile tepsinizi kaplayın.
  • 190 derecede ısıtılmış fırında tavuk kızarana kadar pişirin.
  • Folyoyu kaldırın, fıstık ve maydanozla tavuğu süsleyerek servis yapın.
  • Tavukların içini ve dışını tuz ve karabiberle ovun.
Malzemeler
  • 1 adet bütün tavuk – büyük boy
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Pilavlı Harç
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 500 gr. Tavuk ciğeri
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay bardağı Antep fıstığı içi
  • 1 adet çubuk tarçın
Garnitür
  • 2 adet ekşi elma
  • 1 çay bardağı maydanoz
Hazırlanışı
  • Mercimeği ayrı bir tencerede haşlayın.
  • Tereyağını elinizle parçalayarak, tavuğun derisinin altına yerleştirin. Tavuğun ciğerlerini küp şeklinde doğrayın.
  • Tereyağı ve zeytinyağı karışımında soğanları kavurun, ciğerleri ekleyin soteleyin.
  • Pirinci ekleyin ve kavurun.
  • Üzerine 2,5 su bardağı su ve baharatlarını koyarak pişirin.
  • Süzülmüş mercimek ve fıstıkla beraber tüm harcı harmanlayın.
  • Tavuğun içine pilavı doldurun ve fırın tepsisine yerleştirin.
  • Etrafına kalan pilavı yayın ve dilimlenmiş elmaları dizin.
  • Tavuk dışarıda kalacak şekilde folyo ile tepsinizi kaplayın.
  • 190 derecede ısıtılmış fırında tavuk kızarana kadar pişirin.
  • Folyoyu kaldırın, fıstık ve maydanozla tavuğu süsleyerek servis yapın.
  • Tavukların içini ve dışını tuz ve karabiberle ovun.