Servis: 6 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 70 dk.
- 1 adet bütün tavuk – büyük boy
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Pilavlı Harç
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 500 gr. Tavuk ciğeri
- 1 adet kuru soğan
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı yenibahar
- Tuz, karabiber
- 1 çay bardağı Antep fıstığı içi
- 1 adet çubuk tarçın
Garnitür
- 2 adet ekşi elma
- 1 çay bardağı maydanoz
- Mercimeği ayrı bir tencerede haşlayın.
- Tereyağını elinizle parçalayarak, tavuğun derisinin altına yerleştirin. Tavuğun ciğerlerini küp şeklinde doğrayın.
- Tereyağı ve zeytinyağı karışımında soğanları kavurun, ciğerleri ekleyin soteleyin.
- Pirinci ekleyin ve kavurun.
- Üzerine 2,5 su bardağı su ve baharatlarını koyarak pişirin.
- Süzülmüş mercimek ve fıstıkla beraber tüm harcı harmanlayın.
- Tavuğun içine pilavı doldurun ve fırın tepsisine yerleştirin.
- Etrafına kalan pilavı yayın ve dilimlenmiş elmaları dizin.
- Tavuk dışarıda kalacak şekilde folyo ile tepsinizi kaplayın.
- 190 derecede ısıtılmış fırında tavuk kızarana kadar pişirin.
- Folyoyu kaldırın, fıstık ve maydanozla tavuğu süsleyerek servis yapın.
- Tavukların içini ve dışını tuz ve karabiberle ovun.
- Malzemeler
-
- 1 adet bütün tavuk – büyük boy
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Pilavlı Harç
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 500 gr. Tavuk ciğeri
- 1 adet kuru soğan
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı yenibahar
- Tuz, karabiber
- 1 çay bardağı Antep fıstığı içi
- 1 adet çubuk tarçın
Garnitür
- 2 adet ekşi elma
- 1 çay bardağı maydanoz
- Hazırlanışı
-
- Mercimeği ayrı bir tencerede haşlayın.
- Tereyağını elinizle parçalayarak, tavuğun derisinin altına yerleştirin. Tavuğun ciğerlerini küp şeklinde doğrayın.
- Tereyağı ve zeytinyağı karışımında soğanları kavurun, ciğerleri ekleyin soteleyin.
- Pirinci ekleyin ve kavurun.
- Üzerine 2,5 su bardağı su ve baharatlarını koyarak pişirin.
- Süzülmüş mercimek ve fıstıkla beraber tüm harcı harmanlayın.
- Tavuğun içine pilavı doldurun ve fırın tepsisine yerleştirin.
- Etrafına kalan pilavı yayın ve dilimlenmiş elmaları dizin.
- Tavuk dışarıda kalacak şekilde folyo ile tepsinizi kaplayın.
- 190 derecede ısıtılmış fırında tavuk kızarana kadar pişirin.
- Folyoyu kaldırın, fıstık ve maydanozla tavuğu süsleyerek servis yapın.
- Tavukların içini ve dışını tuz ve karabiberle ovun.