Fırında Patatesli Levrek

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 1 kg levrek fileto – deniz alası fileto ile de çok güzel
  • 5 adet patates
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 adet limon
  • 2 dal biberiye
  • 5 diş sarımsak – ezilmiş
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1/4 demet maydanoz
  • 2 sap kereviz
  • Tuz
  • 1 tatlı kasigi tane karabiber
  • Balığı kurulayın, limonu incecik dilimleyin, biberleri ve soğanları doğrayın, sarımsakları ezin.
  • Balıklarla baharatları ovun.
  • Pişirme kağıdına sebzeleri, balıklari, limon suyunu ve zeytinyagini koyun.
  • 190°’de ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin.
  • Sıcakken uzerine kiyilmis maydanoz ve kereviz yapraklarını serpin.

.

Malzemeler
  • 1 kg levrek fileto – deniz alası fileto ile de çok güzel
  • 5 adet patates
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 adet limon
  • 2 dal biberiye
  • 5 diş sarımsak – ezilmiş
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1/4 demet maydanoz
  • 2 sap kereviz
  • Tuz
  • 1 tatlı kasigi tane karabiber
Hazırlanışı
  • Balığı kurulayın, limonu incecik dilimleyin, biberleri ve soğanları doğrayın, sarımsakları ezin.
  • Balıklarla baharatları ovun.
  • Pişirme kağıdına sebzeleri, balıklari, limon suyunu ve zeytinyagini koyun.
  • 190°’de ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin.
  • Sıcakken uzerine kiyilmis maydanoz ve kereviz yapraklarını serpin.

.