Erik Soslu Dana Madalyon

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 30 dk.

  • 8 parça dana madalyon ( 800 gr.) – bonfilenin orta bölümü
Terbiye
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı bal
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sirke
Erik Sos
  • 10 adet erik kurusu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet arpacık soğan
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı nişasta – silme
  • 3 çorba kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • Tuz, karabiber
  • Garnitür; sotelenmiş mevsim sebzeleri
  • Dilimlenmiş etleri terbiye malzemeleriyle ovun.
  • Üzerini kapatarak bir gece buzdolabında dinlendirin.
  • Sosu hazırlamak için; tereyağında ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Doğranmış erikleri ekleyin ve birlikte 2 -3 dakika soteleyin.
  • Sirke ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
  • Et suyu ile nişastayı çırpın.
  • Karıştırarak eriklere ekleyin.
  • Kısık ateşte sosu 20 dakika pişirin.
  • Krema ve baharatını ilave edin.
  • Sotelenmiş sebzelerin üzerine ızgarada 3 er dakika çevirerek pişirilmiş madalyonları koyun.
  • Üzerine erik sosunu döküp servis yapın.
Malzemeler
  • 8 parça dana madalyon ( 800 gr.) – bonfilenin orta bölümü
Terbiye
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı bal
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sirke
Erik Sos
  • 10 adet erik kurusu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet arpacık soğan
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı nişasta – silme
  • 3 çorba kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • Tuz, karabiber
  • Garnitür; sotelenmiş mevsim sebzeleri
Hazırlanışı
  • Dilimlenmiş etleri terbiye malzemeleriyle ovun.
  • Üzerini kapatarak bir gece buzdolabında dinlendirin.
  • Sosu hazırlamak için; tereyağında ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Doğranmış erikleri ekleyin ve birlikte 2 -3 dakika soteleyin.
  • Sirke ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
  • Et suyu ile nişastayı çırpın.
  • Karıştırarak eriklere ekleyin.
  • Kısık ateşte sosu 20 dakika pişirin.
  • Krema ve baharatını ilave edin.
  • Sotelenmiş sebzelerin üzerine ızgarada 3 er dakika çevirerek pişirilmiş madalyonları koyun.
  • Üzerine erik sosunu döküp servis yapın.