Servis: 4 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 30 dk.
- 8 parça dana madalyon ( 800 gr.) – bonfilenin orta bölümü
Terbiye
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay bardağı bal
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sirke
Erik Sos
- 10 adet erik kurusu
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 3 diş sarımsak
- 4 adet arpacık soğan
- 1 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı nişasta – silme
- 3 çorba kaşığı krema
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- Tuz, karabiber
- Garnitür; sotelenmiş mevsim sebzeleri
- Dilimlenmiş etleri terbiye malzemeleriyle ovun.
- Üzerini kapatarak bir gece buzdolabında dinlendirin.
- Sosu hazırlamak için; tereyağında ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
- Doğranmış erikleri ekleyin ve birlikte 2 -3 dakika soteleyin.
- Sirke ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
- Et suyu ile nişastayı çırpın.
- Karıştırarak eriklere ekleyin.
- Kısık ateşte sosu 20 dakika pişirin.
- Krema ve baharatını ilave edin.
- Sotelenmiş sebzelerin üzerine ızgarada 3 er dakika çevirerek pişirilmiş madalyonları koyun.
- Üzerine erik sosunu döküp servis yapın.
- Malzemeler
-
- 8 parça dana madalyon ( 800 gr.) – bonfilenin orta bölümü
Terbiye
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay bardağı bal
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sirke
Erik Sos
- 10 adet erik kurusu
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 3 diş sarımsak
- 4 adet arpacık soğan
- 1 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı nişasta – silme
- 3 çorba kaşığı krema
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- Tuz, karabiber
- Garnitür; sotelenmiş mevsim sebzeleri
- Hazırlanışı
-
- Dilimlenmiş etleri terbiye malzemeleriyle ovun.
- Üzerini kapatarak bir gece buzdolabında dinlendirin.
- Sosu hazırlamak için; tereyağında ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
- Doğranmış erikleri ekleyin ve birlikte 2 -3 dakika soteleyin.
- Sirke ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
- Et suyu ile nişastayı çırpın.
- Karıştırarak eriklere ekleyin.
- Kısık ateşte sosu 20 dakika pişirin.
- Krema ve baharatını ilave edin.
- Sotelenmiş sebzelerin üzerine ızgarada 3 er dakika çevirerek pişirilmiş madalyonları koyun.
- Üzerine erik sosunu döküp servis yapın.