Düğülü Parmak Köfte

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • 600 gr. köftelik kıyma
  • 50 gr. kuyruk yağı – kıymayla beraber çekilecek
  • 1 çay bardağı kısırlık bulgur
  • Yarım çay bardağı soda
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet kuru soğan – küçük boy
  • Tuz, karabiber
  • Üzerine – sıvı yağ
  • Kuyruk yağlı kıyma, soda, bulgur ve baharatı yarım saat yoğurun. Karışımı 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün rendelenmiş soğanları ilave edin ve tekrar yoğurun. Köftenizden iki parmak kalınlığında şeritler yapın ve şeritleri arzu ettiğiniz boyda kesin.
  • Üzerine sıvı yağ sürerek mangal ya da fırın ızgarasında kızartın.
Malzemeler
  • 600 gr. köftelik kıyma
  • 50 gr. kuyruk yağı – kıymayla beraber çekilecek
  • 1 çay bardağı kısırlık bulgur
  • Yarım çay bardağı soda
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet kuru soğan – küçük boy
  • Tuz, karabiber
  • Üzerine – sıvı yağ
Hazırlanışı
  • Kuyruk yağlı kıyma, soda, bulgur ve baharatı yarım saat yoğurun. Karışımı 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün rendelenmiş soğanları ilave edin ve tekrar yoğurun. Köftenizden iki parmak kalınlığında şeritler yapın ve şeritleri arzu ettiğiniz boyda kesin.
  • Üzerine sıvı yağ sürerek mangal ya da fırın ızgarasında kızartın.