Dil Peynirli Albondigas Köfte

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 45 dk.

Pişirme: 50 dk.

    Köfte
    • 750 gr. köftelik kıyma
    • 1 çay bardağı mısır unu
    • 1 çay bardağı su
    • 1 adet kırmızı soğan
    • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 4 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı kimyon
    • 1 çay kaşığı karabiber
    Üzerine
    • Kıyılmış maydanoz ve nane
    • 200 gr. dil peyniri
    Dil Peynirli Albondigas Köfte Sos
    • 2 adet domates
    • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • 4 diş sarımsak
    • Yarım demet taze soğan
    • 3 adet sivri biber
    • 1 tatlı kaşığı kişniş
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • Tuz, karabiber
    • Mısır ununu suyla karıştırın ve yarım saat bekletin.
    • Rendelenmiş soğan, sarımsak, kıyma, baharat ve sıvı yağı karıştırın. Tüm köfte harcını iyice yoğurun ve ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
    • Ayrı bir tencereye sıvı yağı koyun.
    • Doğranmış domates, biber, sarımsak ve salçayı 10 dakika kavurun.
    • Taze soğan ve baharatını ilave edip 5 – 6 dakika soteleyin.
    • Üzerine 2 su bardağı su koyun ve karışımı yarım saat pişirin.
    Malzemeler
      Köfte
      • 750 gr. köftelik kıyma
      • 1 çay bardağı mısır unu
      • 1 çay bardağı su
      • 1 adet kırmızı soğan
      • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
      • 4 diş sarımsak
      • 1 tatlı kaşığı kimyon
      • 1 çay kaşığı karabiber
      Üzerine
      • Kıyılmış maydanoz ve nane
      • 200 gr. dil peyniri
      Dil Peynirli Albondigas Köfte Sos
      • 2 adet domates
      • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
      • 1 çorba kaşığı domates salçası
      • 4 diş sarımsak
      • Yarım demet taze soğan
      • 3 adet sivri biber
      • 1 tatlı kaşığı kişniş
      • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
      • 1 tatlı kaşığı kekik
      • Tuz, karabiber
      Hazırlanışı
      • Mısır ununu suyla karıştırın ve yarım saat bekletin.
      • Rendelenmiş soğan, sarımsak, kıyma, baharat ve sıvı yağı karıştırın. Tüm köfte harcını iyice yoğurun ve ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
      • Ayrı bir tencereye sıvı yağı koyun.
      • Doğranmış domates, biber, sarımsak ve salçayı 10 dakika kavurun.
      • Taze soğan ve baharatını ilave edip 5 – 6 dakika soteleyin.
      • Üzerine 2 su bardağı su koyun ve karışımı yarım saat pişirin.