Biberli Ev Döneri

Servis: 8 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • 1 kg. dana but veya kontrfile
  • 100 gr. kuyruk yağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz, karabiber, kekik
Pişirmek İçin
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Servis İçin
  • 4 adet dolmalık biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
  • Sandviç ekmeği
  • Etinizi buzdolabında 2 saat dinlendirin ve çıkartıp çok ince dilimleyin.
  • İnce kıyılmış kuru soğan, zeytinyağı, süt, şeker ve baharatla eti ovun.
  • Eti sosuyla beraber buzdolabı poşetine koyun ve rulo şeklini vererek sıkıca sarın.
  • Derin dondurucuda etinizi dondurun.
  • Kullanmadan 15 dakika önce eti dondurucudan çıkartın.
  • Çok ince olacak şekilde eti dilimleyin.
  • Tereyağı ve zeytinyağı karışımında etleri kızartın.
  • Ayrı bir tavaya zeytinyağını koyun.
  • Halka doğranmış biber ve soğanları yüksek ateşte soteleyin ve baharatını serpin.
  • Ekmekleri fırında sıcak hale getirin.
  • Arasına kızarmış et ve biberli soğanı koyun.
  • Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 1 kg. dana but veya kontrfile
  • 100 gr. kuyruk yağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz, karabiber, kekik
Pişirmek İçin
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Servis İçin
  • 4 adet dolmalık biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
  • Sandviç ekmeği
Hazırlanışı
  • Etinizi buzdolabında 2 saat dinlendirin ve çıkartıp çok ince dilimleyin.
  • İnce kıyılmış kuru soğan, zeytinyağı, süt, şeker ve baharatla eti ovun.
  • Eti sosuyla beraber buzdolabı poşetine koyun ve rulo şeklini vererek sıkıca sarın.
  • Derin dondurucuda etinizi dondurun.
  • Kullanmadan 15 dakika önce eti dondurucudan çıkartın.
  • Çok ince olacak şekilde eti dilimleyin.
  • Tereyağı ve zeytinyağı karışımında etleri kızartın.
  • Ayrı bir tavaya zeytinyağını koyun.
  • Halka doğranmış biber ve soğanları yüksek ateşte soteleyin ve baharatını serpin.
  • Ekmekleri fırında sıcak hale getirin.
  • Arasına kızarmış et ve biberli soğanı koyun.
  • Sıcak olarak servis yapın.