BEEF WELLINGTON

Servis: 8 kişi

Hazırlama: 45 dk.

Pişirme: 35 dk – kontrollu

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 500 gr mantar
  • 2 kuru soğan
  • 3 dal taze kekik
  • Tuz, karabiber
  • 1 baş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 kg bonfile
  • 5 dal biberiye
  • 12 yaprak milföy hamuru

Üzerine 

  • 2 yumurta sarısı 
  • 5 çorba kaşığı hardal

Sos

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı 
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 3 dal taze kekik
  • 1 çay bardağı beyaz şarap sirkesi
  • 1 çay bardağı krema
  • doğranmış mantar ve kuru soğanı zeytinyağında ve yüksek ateşte sotele.
  • Sotelenen mantarlara kekik, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyerek ocağı kapat.
  • Başka bir tavaya tereyağını koyun ve tavayı iyice kızdır. 
  • Bonfileyi çevirerek tavada mühürle.
  • Bonfile tavasına taze biberiye yaprakları ekle ve ocağı kapat. Milföy hamurlarını yanyana koy aralarında boşluk kalmayacak şekilde kare bir yüzey haline getir.
  • Orta kısma mantarlı harcın yarısını ılıklaştıktan sonra koy. 
  • Bonfilenin üzerine bolca hardal sürerek mantarların üzerine yerleştir.
  • Kalan mantarlı harcı bonfilenin üzerine yerleştir. 
  • Hamuru bohça şeklinde sar
  • Kalan fazla hamurlardan şeritler keserek üzerine dekor yap. 
  • Yumurta sarısını hamurun üzerine fırça yardımıyla sür. 
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştir. 200°’de ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişir.
  • Sosu hazırlamak için; zeytinyağını sos kabına koy. Hafif ısınınca baharatlari ve sirkeyi ekle. 
  • 3 dakika sonra kalan malzemeleri ilave et ve bir taşım kaynat. 
  • Dilimlenen Wellington yanında servis et.
  • Etin pişme suresi, ne sekilde servis etmek istediğin oranda değişir, sureyi uzatabilirsin.

Not: tarifte Pançetta ya da pastırma kullanabilirsin. Kullanmak istersen mantarlı harç piştikten sonra içine doğyarak ilave edebilirsin.

Malzemeler
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 500 gr mantar
  • 2 kuru soğan
  • 3 dal taze kekik
  • Tuz, karabiber
  • 1 baş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 kg bonfile
  • 5 dal biberiye
  • 12 yaprak milföy hamuru

Üzerine 

  • 2 yumurta sarısı 
  • 5 çorba kaşığı hardal

Sos

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı 
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 3 dal taze kekik
  • 1 çay bardağı beyaz şarap sirkesi
  • 1 çay bardağı krema
Hazırlanışı
  • doğranmış mantar ve kuru soğanı zeytinyağında ve yüksek ateşte sotele.
  • Sotelenen mantarlara kekik, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyerek ocağı kapat.
  • Başka bir tavaya tereyağını koyun ve tavayı iyice kızdır. 
  • Bonfileyi çevirerek tavada mühürle.
  • Bonfile tavasına taze biberiye yaprakları ekle ve ocağı kapat. Milföy hamurlarını yanyana koy aralarında boşluk kalmayacak şekilde kare bir yüzey haline getir.
  • Orta kısma mantarlı harcın yarısını ılıklaştıktan sonra koy. 
  • Bonfilenin üzerine bolca hardal sürerek mantarların üzerine yerleştir.
  • Kalan mantarlı harcı bonfilenin üzerine yerleştir. 
  • Hamuru bohça şeklinde sar
  • Kalan fazla hamurlardan şeritler keserek üzerine dekor yap. 
  • Yumurta sarısını hamurun üzerine fırça yardımıyla sür. 
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştir. 200°’de ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişir.
  • Sosu hazırlamak için; zeytinyağını sos kabına koy. Hafif ısınınca baharatlari ve sirkeyi ekle. 
  • 3 dakika sonra kalan malzemeleri ilave et ve bir taşım kaynat. 
  • Dilimlenen Wellington yanında servis et.
  • Etin pişme suresi, ne sekilde servis etmek istediğin oranda değişir, sureyi uzatabilirsin.

Not: tarifte Pançetta ya da pastırma kullanabilirsin. Kullanmak istersen mantarlı harç piştikten sonra içine doğyarak ilave edebilirsin.