Belli Hardalli Tavuk - Marinasyon

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • 1 kg tavuk baget
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı hardal
  • 4 yemek  kaşığı bal
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kasigi kimyon
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz, karabiber
  • Soğanı rendeleyin.
  • Tüm sos malzemelerini rendelenmiş soğanla birlikte karisirin.
  • Tavuk bagetleri sosla ovun.
  • Soslanmış bagetleri  en az 4 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Soslu bagetleri, 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 1 kg tavuk baget
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı hardal
  • 4 yemek  kaşığı bal
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kasigi kimyon
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Soğanı rendeleyin.
  • Tüm sos malzemelerini rendelenmiş soğanla birlikte karisirin.
  • Tavuk bagetleri sosla ovun.
  • Soslanmış bagetleri  en az 4 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Soslu bagetleri, 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.