Arnavut Hindisi

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 10 dk.

  • Yarım kg hindi göğsü 
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/4 er demet maydanoz, nane, dereotu

Sos

  • Birer çay kaşığı; Karabiber, kimyon, pulbiber, kırmızı biber, kekik
  • 2 tatlı kaşığı Sumak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 diş sarımsak
  • Küp doğranmış hindi etlerini zeytinyağında soteleyin.
  • Sotelenen hindilerin yagini süzerek karistirma kabına alin.
  • İnce kıyılmış soğan yeşillikler ve sos malzemeleri ile kizarmis hindiyi karıştırın.
Malzemeler
  • Yarım kg hindi göğsü 
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/4 er demet maydanoz, nane, dereotu

Sos

  • Birer çay kaşığı; Karabiber, kimyon, pulbiber, kırmızı biber, kekik
  • 2 tatlı kaşığı Sumak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 diş sarımsak
Hazırlanışı
  • Küp doğranmış hindi etlerini zeytinyağında soteleyin.
  • Sotelenen hindilerin yagini süzerek karistirma kabına alin.
  • İnce kıyılmış soğan yeşillikler ve sos malzemeleri ile kizarmis hindiyi karıştırın.