ACILI BILLUR

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 10 dk.

Pişirme: 10 dk.

  • 2 adet billur/ koç yumurtası
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ

Üzerine 

  • 1/4 demet maydanoz 
  • Bir tutam taze nane
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı soya sosu – arzunuza göre
  • Birer tatlı kaşığı; kimyon, pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Billurların üst kısmına bıçakla cizik atarak zarını dikkatlice soyun.
  • Soyulmuş billurları kuşbaşı şeklinde doğrayın ve kızgın yağda çevirerek kızartın.
  • Ayrı bir yerde ay şeklinde doğranmış soğan kıyılmış yeşillikler ve baharatlari karıştırın.
  • Kızarmış billurları karışımın içine atarak birleştirin.
  • Soya sosu serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 2 adet billur/ koç yumurtası
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ

Üzerine 

  • 1/4 demet maydanoz 
  • Bir tutam taze nane
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı soya sosu – arzunuza göre
  • Birer tatlı kaşığı; kimyon, pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
Hazırlanışı
  • Billurların üst kısmına bıçakla cizik atarak zarını dikkatlice soyun.
  • Soyulmuş billurları kuşbaşı şeklinde doğrayın ve kızgın yağda çevirerek kızartın.
  • Ayrı bir yerde ay şeklinde doğranmış soğan kıyılmış yeşillikler ve baharatlari karıştırın.
  • Kızarmış billurları karışımın içine atarak birleştirin.
  • Soya sosu serperek servis yapın.