Servis: 4 kişi
Hazırlama: 10 dk.
Pişirme: 10 dk.
- 2 adet billur/ koç yumurtası
- 1/2 su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
Üzerine
- 1/4 demet maydanoz
- Bir tutam taze nane
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı soya sosu – arzunuza göre
- Birer tatlı kaşığı; kimyon, pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- Billurların üst kısmına bıçakla cizik atarak zarını dikkatlice soyun.
- Soyulmuş billurları kuşbaşı şeklinde doğrayın ve kızgın yağda çevirerek kızartın.
- Ayrı bir yerde ay şeklinde doğranmış soğan kıyılmış yeşillikler ve baharatlari karıştırın.
- Kızarmış billurları karışımın içine atarak birleştirin.
- Soya sosu serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 adet billur/ koç yumurtası
- 1/2 su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
Üzerine
- 1/4 demet maydanoz
- Bir tutam taze nane
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı soya sosu – arzunuza göre
- Birer tatlı kaşığı; kimyon, pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- Hazırlanışı
-
- Billurların üst kısmına bıçakla cizik atarak zarını dikkatlice soyun.
- Soyulmuş billurları kuşbaşı şeklinde doğrayın ve kızgın yağda çevirerek kızartın.
- Ayrı bir yerde ay şeklinde doğranmış soğan kıyılmış yeşillikler ve baharatlari karıştırın.
- Kızarmış billurları karışımın içine atarak birleştirin.
- Soya sosu serperek servis yapın.