Tavuk severlere, tavuğu daha da sevdirecek bir tarif geliyor. Hazırladığınız sosun içinde tavuğunuzu bir gece bekletmenizi öneririm. Böylece tüm aromayı içine alıyor. Sarımsak ne kadar bol olursa o kadar güzel oluyor, tabii siz de benim gibi sarımsak hayranıysanız…

Limonlu Sarımsaklı Tavuk

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 1 kg. tavuk baget – ( farklı bölümler de kullanabilirsiniz )
Sos
  • 4 çorba kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 4 çorba kaşığı soya sosu
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 1 adet limon suyu
  • 1 baş sarımsak – ezilmiş
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber, pul biber, kekik
  • Sos malzemelerini geniş bir kapta karıştırın.
  • Tavukları sosa koyun ve üzerini kapatın.
  • Buzdolabında bir gece dinlendirin.
  • Ertesi gün ızgara ya da yanmaz tavada tavukları çevirerek kızartın. Kızaran tavukları fırın kabına koyun.
  • Üzerine marinasyon sosunu gezdirin.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Taze kekik serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 1 kg. tavuk baget – ( farklı bölümler de kullanabilirsiniz )
Sos
  • 4 çorba kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 4 çorba kaşığı soya sosu
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 1 adet limon suyu
  • 1 baş sarımsak – ezilmiş
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber, pul biber, kekik
Hazırlanışı
  • Sos malzemelerini geniş bir kapta karıştırın.
  • Tavukları sosa koyun ve üzerini kapatın.
  • Buzdolabında bir gece dinlendirin.
  • Ertesi gün ızgara ya da yanmaz tavada tavukları çevirerek kızartın. Kızaran tavukları fırın kabına koyun.
  • Üzerine marinasyon sosunu gezdirin.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Taze kekik serperek servis yapın.