Bahçemde keçiboynuzu ağacı var ve her sonbahar meyveler değirmende öğütülerek un haline getiriliyor. Yıl boyu keçiboynuzu unum hazır oluyor. Özellikle tatlı hamur işleri ve smoothieler için benim vazgeçilmezim…

Kuru Fasülyeli Kakaolu Kurabiye

Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 20 dk.

2 adet yumurta

1 su bardağı keçiboynuzu unu

1 çay bardağı mısır unu

1 çorba kaşığı kakao

1 çay bardağı fıstık – çiğ

1,5 çay bardağı tahin

1 çay kaşığı tarçın

2 çorba kaşığı pekmez

1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzerine

Dövülmüş fındık fıstık

  • Fıstıkları öğütün.
  • Tahini azar azar ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın ve yoğurun.
  • Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
  • Kakao serpilmiş tezgahta hamuru parmak kalınlığında açın.
  • Hamuru kalıp ya da bardakla kesin.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizin.
  • Üzerine fındık fıstık içi serpin.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Malzemeler

2 adet yumurta

1 su bardağı keçiboynuzu unu

1 çay bardağı mısır unu

1 çorba kaşığı kakao

1 çay bardağı fıstık – çiğ

1,5 çay bardağı tahin

1 çay kaşığı tarçın

2 çorba kaşığı pekmez

1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzerine

Dövülmüş fındık fıstık

Hazırlanışı
  • Fıstıkları öğütün.
  • Tahini azar azar ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın ve yoğurun.
  • Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
  • Kakao serpilmiş tezgahta hamuru parmak kalınlığında açın.
  • Hamuru kalıp ya da bardakla kesin.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizin.
  • Üzerine fındık fıstık içi serpin.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.