ZENCEFILLI PATATES CORBASI

Servis: 4 – 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kuru soğan, irice doğranmış
  • 2 büyük havuç, soyulmuş ve irice doğranmış
  • 1 yemek kasigi taze zencefil – rende
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • ½ tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 5 adet patates, soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • Servis icin; tereyağı
  • Zeytinyağında soğan ve havuçları soteleyin.
  • Zencefil, sarımsak ve pul biberi ekleyin ve 2-3 dakika boyunca kokuları ortaya çıkana kadar kavurun.
  • Patatesleri ve suyu ekleyin.
  • Bir taşım kaynatıp ocağı kisin ve 15 dakika daha pişirip baharatını ilave edin.
  • Blanderla puruzsuz kıvama getirip tereyağı ile servis yapin.
Malzemeler
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kuru soğan, irice doğranmış
  • 2 büyük havuç, soyulmuş ve irice doğranmış
  • 1 yemek kasigi taze zencefil – rende
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • ½ tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 5 adet patates, soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • Servis icin; tereyağı
Hazırlanışı
  • Zeytinyağında soğan ve havuçları soteleyin.
  • Zencefil, sarımsak ve pul biberi ekleyin ve 2-3 dakika boyunca kokuları ortaya çıkana kadar kavurun.
  • Patatesleri ve suyu ekleyin.
  • Bir taşım kaynatıp ocağı kisin ve 15 dakika daha pişirip baharatını ilave edin.
  • Blanderla puruzsuz kıvama getirip tereyağı ile servis yapin.