Servis: 4 – 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 45 dk.
- 350 gr. tavuk göğsü
- 2 çorba kaşığı susam yağı
- 250 gr. mantar
- 1 çorba kaşığı zencefil rendesi
- 5 diş sarımsak
- 1 adet acı biber
- 1 çarliston
- 1 adet arpacık soğan
- Taze soğan
- 6 su bardağı su – tavuk suyunu kullanın
SOS
- Yarım su bardağı su
- 3 çorba kaşığı soya sosu
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1/2 çay bardağı beyaz şarap sirkesi veya elma sirkesi
- 2 çorba kaşığı nişasta
- Tuz, karabiber
Zencefilli Bal Kabağı Çorbası
4 Kişilik
* 3 dilim bal kabağı (soyulmuş ve doğranmış)
* 1 orta boy soğan (doğranmış)
* 2 turp veya şalgam (doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı zencefil
* 4 su bardağı su
* Tuz ve karabiber
Sarımsaklı Karnabahar Corbası
4 Kişilik
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
4 su bardağı su
Bir avuç karnabahar
Yarım çay kaşığı muskat
Üzerine
Roka
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Hazırlanışı 1. CORBA
- Zeytinyağında doğranmış soğan bal kabakları, turp ve zencefili soteleyin.
- Üzerine suyunu koyun ve piştikten sonra blenderla pürüzsüz kıvama getirin.
- Hazırlanışı – 2. CORBA
- Unu kokusu gidinceye kadar kavurun.
- Tereyağı sarımsak ve suyu ekleyerek bir taşım kaynatın karnabahar ve muskatı ilave ederek çorbanızı pişirin.
- Ocağı kapattıktan sonra roka serpin.
- Servis tabağına ayni anda ve es zamanlı iki farklı çorbayı dokun.
- Kizarmis ekmek, fıstık ici, taze kekikle dekorlayin.
- Malzemeler
-
- 350 gr. tavuk göğsü
- 2 çorba kaşığı susam yağı
- 250 gr. mantar
- 1 çorba kaşığı zencefil rendesi
- 5 diş sarımsak
- 1 adet acı biber
- 1 çarliston
- 1 adet arpacık soğan
- Taze soğan
- 6 su bardağı su – tavuk suyunu kullanın
SOS
- Yarım su bardağı su
- 3 çorba kaşığı soya sosu
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1/2 çay bardağı beyaz şarap sirkesi veya elma sirkesi
- 2 çorba kaşığı nişasta
- Tuz, karabiber
Zencefilli Bal Kabağı Çorbası
4 Kişilik
* 3 dilim bal kabağı (soyulmuş ve doğranmış)
* 1 orta boy soğan (doğranmış)
* 2 turp veya şalgam (doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı zencefil
* 4 su bardağı su
* Tuz ve karabiber
Sarımsaklı Karnabahar Corbası
4 Kişilik
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
4 su bardağı su
Bir avuç karnabahar
Yarım çay kaşığı muskat
Üzerine
Roka
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Hazırlanışı
-
- Hazırlanışı 1. CORBA
- Zeytinyağında doğranmış soğan bal kabakları, turp ve zencefili soteleyin.
- Üzerine suyunu koyun ve piştikten sonra blenderla pürüzsüz kıvama getirin.
- Hazırlanışı – 2. CORBA
- Unu kokusu gidinceye kadar kavurun.
- Tereyağı sarımsak ve suyu ekleyerek bir taşım kaynatın karnabahar ve muskatı ilave ederek çorbanızı pişirin.
- Ocağı kapattıktan sonra roka serpin.
- Servis tabağına ayni anda ve es zamanlı iki farklı çorbayı dokun.
- Kizarmis ekmek, fıstık ici, taze kekikle dekorlayin.
- Hazırlanışı 1. CORBA