IKI RENK CORBA / ZENCEFILLI BALKABAGI 2

Servis: 4 – 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • 350 gr. tavuk göğsü
  • 2 çorba kaşığı susam yağı
  • 250 gr. mantar
  • 1 çorba kaşığı zencefil rendesi
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet acı biber
  • 1 çarliston
  • 1 adet arpacık soğan
  • Taze soğan
  • 6 su bardağı su – tavuk suyunu kullanın

SOS

  • Yarım su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1/2 çay bardağı beyaz şarap sirkesi veya elma sirkesi
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • Tuz, karabiber

Zencefilli Bal Kabağı Çorbası 

4 Kişilik 

* 3 dilim bal kabağı (soyulmuş ve doğranmış)

* 1 orta boy soğan (doğranmış)

* 2 turp veya şalgam (doğranmış)

* 1 tatlı kaşığı zencefil 

* 4 su bardağı su 

* Tuz ve karabiber

 

 

 

Sarımsaklı Karnabahar Corbası

4 Kişilik 

2 yemek kaşığı un 

2 yemek kaşığı tereyağı 

4 diş sarımsak 

4 su bardağı su 

Bir avuç karnabahar 

Yarım çay kaşığı muskat

Üzerine 

Roka

* 5 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Hazırlanışı 1. CORBA
    • Zeytinyağında doğranmış soğan bal kabakları, turp ve zencefili soteleyin.
    • Üzerine suyunu koyun ve piştikten sonra blenderla pürüzsüz kıvama getirin.
  • Hazırlanışı – 2. CORBA
    • Unu kokusu gidinceye kadar kavurun. 
    • Tereyağı sarımsak ve suyu ekleyerek bir taşım kaynatın karnabahar ve muskatı ilave ederek çorbanızı pişirin. 
    • Ocağı kapattıktan sonra roka serpin.
    • Servis tabağına ayni anda ve es zamanlı iki farklı çorbayı dokun.
    • Kizarmis ekmek, fıstık ici, taze kekikle dekorlayin.
Malzemeler
  • 350 gr. tavuk göğsü
  • 2 çorba kaşığı susam yağı
  • 250 gr. mantar
  • 1 çorba kaşığı zencefil rendesi
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet acı biber
  • 1 çarliston
  • 1 adet arpacık soğan
  • Taze soğan
  • 6 su bardağı su – tavuk suyunu kullanın

SOS

  • Yarım su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1/2 çay bardağı beyaz şarap sirkesi veya elma sirkesi
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • Tuz, karabiber

Zencefilli Bal Kabağı Çorbası 

4 Kişilik 

* 3 dilim bal kabağı (soyulmuş ve doğranmış)

* 1 orta boy soğan (doğranmış)

* 2 turp veya şalgam (doğranmış)

* 1 tatlı kaşığı zencefil 

* 4 su bardağı su 

* Tuz ve karabiber

 

 

 

Sarımsaklı Karnabahar Corbası

4 Kişilik 

2 yemek kaşığı un 

2 yemek kaşığı tereyağı 

4 diş sarımsak 

4 su bardağı su 

Bir avuç karnabahar 

Yarım çay kaşığı muskat

Üzerine 

Roka

* 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
  • Hazırlanışı 1. CORBA
    • Zeytinyağında doğranmış soğan bal kabakları, turp ve zencefili soteleyin.
    • Üzerine suyunu koyun ve piştikten sonra blenderla pürüzsüz kıvama getirin.
  • Hazırlanışı – 2. CORBA
    • Unu kokusu gidinceye kadar kavurun. 
    • Tereyağı sarımsak ve suyu ekleyerek bir taşım kaynatın karnabahar ve muskatı ilave ederek çorbanızı pişirin. 
    • Ocağı kapattıktan sonra roka serpin.
    • Servis tabağına ayni anda ve es zamanlı iki farklı çorbayı dokun.
    • Kizarmis ekmek, fıstık ici, taze kekikle dekorlayin.