Sarımsaklı Enginar Çorbası Tarifi

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 40 dk.

  • 3 adet enginar
  • 6 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 5 su bardağı su
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • Kıyılmış dereotu ve taze soğan
  • Patlıcanları yıkayıp kurulayın.
  • Üzerini çatalla delin.
  • Ocak ya da fırın ızgarasında közleyin.
  • Biftekleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Zeytinyağında suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin.
  • Doğranmış soğan, sarımsak, biber, salça ve domatesi koyarak 10 dakika kavurun.
  • Baharatını ilave edin ve karıştırın.
  • Köz patlıcanların ortasını açın. Harcı patlıcanların üzerine koyun.
  • Üzerine domates ve biber koyarak, fırın ızgarasında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 3 adet enginar
  • 6 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 5 su bardağı su
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • Kıyılmış dereotu ve taze soğan
Hazırlanışı
  • Patlıcanları yıkayıp kurulayın.
  • Üzerini çatalla delin.
  • Ocak ya da fırın ızgarasında közleyin.
  • Biftekleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Zeytinyağında suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin.
  • Doğranmış soğan, sarımsak, biber, salça ve domatesi koyarak 10 dakika kavurun.
  • Baharatını ilave edin ve karıştırın.
  • Köz patlıcanların ortasını açın. Harcı patlıcanların üzerine koyun.
  • Üzerine domates ve biber koyarak, fırın ızgarasında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.