Servis: 6 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 40 dk.
- 3 adet enginar
- 6 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 5 su bardağı su
- Tuz, karabiber
Üzerine
- Kıyılmış dereotu ve taze soğan
- Patlıcanları yıkayıp kurulayın.
- Üzerini çatalla delin.
- Ocak ya da fırın ızgarasında közleyin.
- Biftekleri küçük parçalar halinde doğrayın.
- Zeytinyağında suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin.
- Doğranmış soğan, sarımsak, biber, salça ve domatesi koyarak 10 dakika kavurun.
- Baharatını ilave edin ve karıştırın.
- Köz patlıcanların ortasını açın. Harcı patlıcanların üzerine koyun.
- Üzerine domates ve biber koyarak, fırın ızgarasında kızarıncaya kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 3 adet enginar
- 6 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 5 su bardağı su
- Tuz, karabiber
Üzerine
- Kıyılmış dereotu ve taze soğan
- Hazırlanışı
-
- Patlıcanları yıkayıp kurulayın.
- Üzerini çatalla delin.
- Ocak ya da fırın ızgarasında közleyin.
- Biftekleri küçük parçalar halinde doğrayın.
- Zeytinyağında suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin.
- Doğranmış soğan, sarımsak, biber, salça ve domatesi koyarak 10 dakika kavurun.
- Baharatını ilave edin ve karıştırın.
- Köz patlıcanların ortasını açın. Harcı patlıcanların üzerine koyun.
- Üzerine domates ve biber koyarak, fırın ızgarasında kızarıncaya kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.