Muskatlı Balkabağı Çorbası

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 3 su bardağı küp doğranmış balkabağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
Üzerine
  • 1 çorba kaşığı adaçayı – kuru
  • 2 adet kırmızı biber
  • Muskatlı balkabağı çorbası hazırlamak için; soğanları ve tereyağını tencereye koyun ve 20 dakika soğanlar kahverengi, karamel kıvamına gelinceye kadar kavurun.
  • Sirke ve toz şekeri ekleyerek 1 – 2 dakika çevirin.
  • Unu ilave edin ve kavurmaya devam edin.
  • Sarımsakları ve defneyi ekleyin.
  • Et suyunu koyduktan sonra 15 dakika pişirin.
  • Ateşi kapatınca kekiği ve sütü koyun.
  • Çorbaları fırına dayanıklı kaselere, porsiyonlara bölerek paylaştırın.
  • Kaselerin üzerini milföy hamurları ile kapatıp yumurta sarısı sürün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 3 su bardağı küp doğranmış balkabağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
Üzerine
  • 1 çorba kaşığı adaçayı – kuru
  • 2 adet kırmızı biber
Hazırlanışı
  • Muskatlı balkabağı çorbası hazırlamak için; soğanları ve tereyağını tencereye koyun ve 20 dakika soğanlar kahverengi, karamel kıvamına gelinceye kadar kavurun.
  • Sirke ve toz şekeri ekleyerek 1 – 2 dakika çevirin.
  • Unu ilave edin ve kavurmaya devam edin.
  • Sarımsakları ve defneyi ekleyin.
  • Et suyunu koyduktan sonra 15 dakika pişirin.
  • Ateşi kapatınca kekiği ve sütü koyun.
  • Çorbaları fırına dayanıklı kaselere, porsiyonlara bölerek paylaştırın.
  • Kaselerin üzerini milföy hamurları ile kapatıp yumurta sarısı sürün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.